Afbeelding

Mooie resultaten voor judoka's Mariahout

Sportnieuws

Mariahout - Negen judoka’s van judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi, dat op 21 februari werd gehouden door Judoclub Avanti Lieshout in Sporthal de Klumper.

Bram van Lieshout wist al zijn partijen winnend af te sluiten met ‘goshi guruma’. Hij behaalde met volle overtuiging een mooie eerste plaats. Krijn van Lieshout wist het voorbeeld van zijn broer wederom te volgen en maakte het familiesucces compleet met drie overwinningen op ippon, 1 op beslissing en eveneens een verdiende eerste plaats.

Een eerste plaats was er ook voor Jens van der Aa. In een spannende competitie met clubgenootje Sanne de Rooij wist hij in de beslissende partijen aan het langste eind te trekken. Beide hadden immers 2 partijen met ippon winnend afgesloten en moesten in een onderlinge strijd de winnaar bepalen. Na een verliespartij op yuko wist Jens met een spetterende worp op ippon, Sanne achter zich te houden. Een mooie en verdiende eerste plaats voor Jens, maar niet minder knappe tweede plaats voor Sanne.

Ilko Swinkels was in de winning mood. Hij wist drie wedstrijden met een houdgreep op ippon winnend af te sluiten en moest alleen in zijn laatste tegenstander zijn meerdere erkennen. Hij behaalde een zeer verdiende tweede prijs. Een tweede prijs was er ook voor Amy Barten. Zij wist goed stand te houden in haar poule. Met twee mooie overwinningen op ippon en een op beslissing mocht zij op de tweede trede van het podium plaatsnemen.

Sander Leenders zat in een sterke poule met veel hoge banden. Desondanks wist hij de moed erin te houden en goed tegenstand te bieden. In de laatste partij tegen een tegenstander van een vergelijkbaar kaliber wist hij op beslissing aan het langste eind te trekken. Een zwaar bevochten maar verdiende winstpartij en vierde plaats voor Sander. Liz Barten zat net als Sander in een pittige poule. Dat weerhield haar er niet van om het juist de sterkste tegenstanders in de poule toch nog best wel moeilijk te maken. Kansen waren er ook, maar helaas kon Liz die net niet benutten. Nils van Velthoven wist nog geen winstpartij binnen te halen, maar was er een aantal keer dichtbij. Hij werd vijfde en keerde met een mooie beker huiswaarts.