Afbeelding

Harde knallen gehoord in Sporthal ‘de Klumper’

Sportnieuws

Lieshout – Er waren in de sporthal in Lieshout, op zondag 21 februari,  harde knallen te horen. Judoclub Avanti organiseerde daar hun jaarlijks lage banden toernooi. Er renden wel 88 jonge judoka’s door de sporthal, maar op de judomat zelf waren alleen maar geluiden zoals: BOEM, BAM en OOOOH te horen.

Van de judoclub uit Lieshout namen 26 judoka’s deel aan het toernooi. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een toernooi. Gemiddeld moesten ze 3 tot 4 wedstrijdjes judoën. Zeker voor de eerste keer is het wel even schrikken voor de judoka’s en de ouders. Allebei de kinderen willen punten maken en als je 30 seconden lang in een houdgreep ligt kan dat erg beangstigend zijn. Dan zijn er twee keuzes: je niet bewegen en hopen dat het snel afgelopen is of… terugvechten en proberen eronderuit te komen! En dat was precies wat duidelijk te zien was op die zondag in februari. Allemaal ontzettend goed gedaan.

Uitslagen:

1e Jens Mulder, Sem van de Baar, Tein Overbeek,

2e Noud van Overbeek, Teun Wagelmans, Eva Duijmelink, Marius Penninx, Rowald de Groot, Bart van den Bogaart,

3e Jools van de Acker, Koen Donkers, Daan van de Boogaart, Bas van pelt, Isabel Biemans, Alaysa Langen, Mirte Meulendijks, Isabel Heldens,

4e Patricia Laszcak, Cas van Uden, Willem Opheij, Max van pelt, Luca van Osch, Thijs van bergen,

5e Thomas Overdijk, Loek Hovens.