Afbeelding

Kimberly Loos kwalificeert zich voor de Nederlandse kampioenschappen

Sportnieuws

Mariahout - Vorige week zijn de Brabantse Kampioenschappen verreden in De Mortel. Vele combinaties streden hier voor de kampioenstitel. Kimberly Loos, uitkomend met de pony’s voor PC de Pioniertjes en met haar paard voor LR St. Bernadette, heeft goede prestaties geleverd.

In de klasse DM was er een groot deelnemersveld. 40 combinaties waarvan er 7  barrage mochten rijden. Na een zeer spectaculaire barrage eindigde Kimberly met haar pony Piper S net naast het podium en werd vierde. Hiermee heeft ze zich gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen en een ticket bemachtigt voor Indoor Brabant.

Met haar pony July reed ze in de klasse DZ. Hierin streden 25 combinaties waarvan er uiteindelijk maar 4 barrage mochten rijden. Met een goede rit behaalde ze de derde plaats en belandde op het podium. Met deze derde plaats heeft ze zich wederom gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Afgelopen weekend was het de beurt aan de paarden. Kimberly reed met haar 6 jarig paard Katinka v/d Laarbeekhoeve. Ze moest strijden tegen 80 andere combinaties in de klasse L. Ze wist twee keer een foutloze ronde te springen, waardoor ze geplaats werd voor de barrage. Helaas viel hier een balk naar beneden, waardoor ze op plek elf eindigde. Met plek elf heeft ze zich ook gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen.