Belangrijke winst voor Flamingo’s 1

Sportnieuws

Mariahout - Het was een goed weekend voor de drie seniorenteams van Flamingo’s, drie maal een winstpartij. Voor Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, was het belangrijk om te winnen om nog in aanmerking te komen voor een promotie/degradatiewedstrijd om volgend seizoen in de Overgangsklasse te blijven.

Celeritas uit Wijbosch kwam op bezoek in de Klumper. Beide ploegen speelde gehaast en de Mariahoutse dames misten opnieuw te veel kansen. Echter Flamingo’s liet zien te beschikken over een vechtersmentaliteit en bovendien zat de verdediging goed in elkaar. Via een 5-1 voorsprong, werd het eerst nog gelijk tot 5-5, maar daarna liep de thuisploeg opnieuw een paar doelpunten uit naar 8-5. Celeritas speelde ook slordig en miste gelukkig ook haar kansen. Over de hele partij gezien was Flamingo’s sterker en trok aan het langste eind door uiteindelijk een verdiende 9-8 eindstand op het scorebord te zetten. Zondag aanstaande speelt Senioren 1 de eerste wedstrijd in de promotie/degratiestrijd tegen Emos uit Schaijk om 13.30 uur in de Klumper in Lieshout.

Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur, speelde tegen Odio 2 en wilde het zaalseizoen natuurlijk met winst afsluiten. Ze begonnen sterk, maar de tegenpartij maakte dankbaar gebruik van de ruimte die Mariahout in de verdediging gaf. Met een stand van 5-6 gingen de ploegen de rust in. Na rust wist Senioren 2 weer te overtuigen, het roer ging om en er werd strak voor verdedigd. Odio scoorde nog tweemaal en Flamingo’s wist makkelijker te scoren en bepaalde de eindstand op een 14-8 overwinning.