Afbeelding

Dubbelkampioen bij jeugd Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - De jeugd van Badminton Club Lieshout heeft het jaarlijkse dubbeltoernooi afgewerkt. Met enkele zeer fanatieke deelnemers werden een aantal leuke wedstrijden afgewerkt. Uiteindelijk bleek Margee Hilgerdenaar met afstand de sterkste van de jeugdgroep. Pepijn Kerkhof en Sanneke Vogels volgden op flinke afstand en eindigden als nummers twee en drie.

Dubbelen
Dubbelen bij de jeugd van Badminton Club Lieshout gaat tijdens het dubbeltoernooi op dezelfde wijze als bij de senioren. Iedere deelnemer speelt voor zichzelf en krijgt steeds een andere partner om mee (en uiteraard ook tegen) te spelen. Door het beperkt aantal deelnemers bij de jeugd heeft zelfs iedere deelnemer met iedere mogelijke partner gespeeld, waardoor alle mogelijke partijvarianten aan de orde zijn geweest. Sommige partijen gingen daardoor zéér gelijk op (de jeugd speelde steeds om één gewonnen set tot de 30 punten) en bij sommige partijen was er sprake van een enorm, te groot krachtsverschil.

Punten
Margee Hilgerdenaar stak met kop en schouders boven de anderen uit. Met haar sterke slag en grote inzet wist ze in bijna alle partijen een dominante rol te spelen. Zij was dan ook de, meer dan verdiende, uiteindelijke winnaar. Op een straatlengte achterstand sprokkelde Pepijn Kerkhof toch nog 12 punten bij elkaar, waardoor hij tweede is geworden. Direct daarachter behaalden Sanneke Vogels en Stijn Brouwers beide 9 punten. In de cijfers die ze in de partijen hadden gescoord zat echter een groot verschil. Sanneke had een saldo van -22 en Stijn van -56, waardoor Sanneke op de derde plek eindigde. De rij werd afgesloten door Rick van Aspert, die wél 6 punten binnenhaalde, maar niet verder kon komen dan de vijfde en laatste plaats.

Uitslag (tussen haakjes het saldo)
1. Margee Hilgerdenaar 24 punten (+91)
2. Pepijn Kerkhof 12 punten (+26)
3. Sanneke Vogels 9 punten (-22)
4. Stijn Brouwers 9 punten (-56)
5. Rick van Aspert 6 punten (-39)