Afbeelding

Spannende slotwedstrijden competitie voor ATTC’77

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - Voor een aantal teams van tafeltennisvereniging ATTC’77 stond er niets meer op het spel voor de laatste competitiewedstrijd, maar voor drie teams was het nog heel spannend.

Het begon op donderdagavond in de rollerhal in Beek en Donk. Hier streden de vaandelteams van ATTC’77 en Een en Twintig om de titel in de 2e klasse. ATTC zou aan 4 punten genoeg hebben en Een en Twintig moest minimaal 7 potjes winnen.

Vaandelteam laat titel glippen
Het begon goed voor ATTC met winstpartijen van William Vlamings en Bart Boetzkes. Jean Paul Kanters verloor echter van de sterk spelende Jordi Kivits. De dubbel was een ware thriller die met 11-9 in het voordeel van Een en Twintig beslist werd. Dit leek hen vleugels te geven en ze liepen uit naar een 4-2 voorsprong toen Jean Paul ATTC een punt dichter bij het kampioenschap bracht. Nog drie kansen om het kampioenschap binnen te halen. Helaas verloor Bart van Jordi, viel William met een zweepslag uit tegen Stefan Hamelijnck en kwam Jean Paul er niet aan te pas tegen Peter van den Eijnde. Een matig seizoen van de heren van ATTC eindigde met een kampioensfeestje voor Een en Twintig.

Degradatie voor 3e team ATTC’77
Het derde team van ATTC’77 speelde thuis tegen Een en Twintig 5 in een rechtstreeks duel tegen degradatie. Ook hier had ATTC 4 punten nodig. En ook hier kende de wedstrijd een soortgelijk verloop als die de avond ervoor in Beek en Donk. Na vijf wedstrijden stond ATTC op een 3-2 voorsprong door twee winstpartijen van Johnny van de Elzen en eentje van Thijs Smulders, maar hierna konden de Aarle-Rixtelnaren geen wedstrijd meer winnen en was de degradatie een feit.

5e team ATTC’77 kampioen
Gelukkig zijn er ook nog positieve berichten. Het vijfde herenteam had vorige week al goede zaken gedaan en had zes punten nodig om op eigen kracht kampioen te worden. Vincent Braak, Stephan Vergroesen, Werner en Jeroen Doensen maakten korte metten met Budilia 7. Ze wonnen overtuigend met 8-2 en komen volgend seizoen dan eindelijk uit in de vijfde klasse.

2e team ATTC’77 eindigt als 4e
Voor het tweede team stond er niets meer op het spel in de derde klasse, maar was er wel een heftige strijd gaande om plek 3 tot en met 5. Jos Beniers, Frederieke van de Poel en Karel van der Putten speelden uit tegen Bergeijk 4. Met vijf punten zouden ze Bergeijk onder zich houden, maar helaas werden dat er vier. Nu waren ze afhankelijk van de prestatie van Stiphout 5 tegen het al gedegradeerde Flash 5. Flash vervulde zijn sportieve plicht en won met 6-4. Bergeijk 49 punten, Stiphout en ATTC 48. Ranking vindt dan plaats op onderling resultaat en met slechts één game verschil viel dat uit in het voordeel van ATTC.