Afbeelding

Mooie resultaten selectiewedstrijd Nieuwegein

Sportnieuws

Beek en Donk - De eerste wedstrijd selectie en vrij rijden werd zaterdag 23 april gereden in sporthal de Galecop in Nieuwegein. Dertien rijdsters van RC de Oude Molen reisden zaterdag en/of zondag af naar Nieuwegein om hier aan deel te nemen.

Op zaterdag reden de jongere rijdsters. ’s Morgens moesten Danique de Groot, Cloë de Ridder en Jill Donkers de spits afbijten met het figuren.

Uitslag figuren supermini’s: Danique de Groot 6e. Mini’s: Cloë de Ridder 4e, Jill Donkers 6e.
De middag startte met de Supermini's. Alle zenuwen werden onder bedwang gehouden en er werd naar tevredenheid gepresteerd, zelfs na een blessure bij een enkeling. Anouk Verbugt behaalde een mooie 5e plaats, Danique de Groot 6e, Laura Jacobs 7e en Naila Raaijmakers 8e plaats.

Voor RC de Oude Molen mochten 3 rijdsters uitkomen in de klasse Mini. Alle drie de rijdsters deden flink hun best en lieten hun beste sprongen zien tijdens de kür. Helaas werd er een paar keer gevallen, maar ondanks dat waren de prestaties redelijk. Pleun Willems behaalde een 12e plaats, Cloë de Ridder werd 17e en Anne v.d. Aa werd 18e.

De laatste categorie die dag waren de Espoirs. Chloë Donkers reed haar kür netjes en behaalde daarmee een 8e plaats. Op zondag reden de wat oudere rijdsters hun figuren en/of de vrije kuren. Bij de Cadetten reed Michelle een hele mooie wedstrijd, met goede figuren en een sterke korte kür. Kimberly had wat last van zenuwen waardoor er wat foutjes ontstonden, maar reed wel een goede lange kür. Bij de figuren bleven de dames dicht bij elkaar.

Uitslag figuren: Michelle de Koning werd 4e, Kimberly van Schijndel 5e en Chloë Donkers 6e.
Uitslag vrij rijden: Michelle een 5e plaats en Kimberly werd 8e.

Birgit van Berlo kwam uit in de klasse Junioren Figuren, zij reed een goede wedstrijd met hier en daar een foutje maar werd beloond met een 1e plaats. Wat later op de middag was het de beurt aan Marloes Kluijtmans. Zij kwam uit in de klasse senioren. Ze reed twee mooie kuren, helaas in de lange kür een paar foutjes. Dit alles werd beloond met een terechte 2e plaats. Proficiat met de behaalde resultaten.