Afbeelding

Derde editie 'Schieten Tegen Kanker'

Sportnieuws

Beek en Donk - Op de banen van handboogvereniging Strijd in Vrede werd zaterdag 14 mei voor de 3e keer het ‘Schieten Tegen Kanker’ gehouden. Het goede doel waarvoor geld werd opgehaald was de stichting Alpe d'HuZes via Team Gimmert Goes Alpe D'HuZes.
 
Tussen 16.00 en 18.00 uur was er voor omwonenden de gelegenheid om voor een kleine vergoeding kennis te komen maken met het handboogschieten, waar toch een mooi aantal mensen aan deel heeft genomen.
 
Na 18.00 uur was het de beurt aan de wedstrijd die bedoeld is voor schutters die aangesloten zijn bij de NHB (Nederlandse Handboog Bond). De avond hield in dat er over 20 pijlen een koppelwedstrijd verschoten werd in zowel compound als recurve klasse. De koppels werden na inschrijving gemaakt (hoogste schutter met laagste schutter etc.). Dit om het voor iedereen mogelijk maken te winnen en van elkaar te leren. Aansluitend was er de gelegenheid om tegen een kleine vergoeding te schieten op de Steel Unicorn (een eenhoorn gemaakt van staal), waarin een gat was gemaakt waar men doorheen moest schieten. Na iedere ronde werd het gat kleiner gemaakt om de ‘druk’ op te voeren. Daarnaast werd er tussendoor een loterij gehouden en kon men ook bieden op veiling items die aangeboden werden door niemand minder dan wereld topschutter Sjef van den Berg, die speciaal voor dit goede doel vanuit Papendal langs was gekomen om hieraan deel te nemen. Ook liet hij verschillende gesigneerde items veilen. Uiteraard schoot Sjef ook een pijltje mee.

In totaal namen 42 schutters deel aan dit evenement, afkomstig van Wanrooij tot en met Bergen op Zoom. Winnaars van de prijzen waren als volgt:
 
Bij Recurve:
1e: Jurgen Faes - Willy Hartjes 316, 2e: Marianne Bernards - Eric van Nistelrooij 313, 3e: Sjef van den Berg - Petra Heijstekl 312
 
Bij Compound:
1e: Theo de Jong - Wim Heijstek 330, 2e: Rob Wolfs - Louis van de Zande 322, 3e: Bart Budink - Dennis van de Sande 317 (winst na Shoot-Off!)
 
Daarnaast was er nog een prijs voor de hoogste Recurve, en dat was Jurgen Faes.
 
Toen de prijsuitreiking was geweest, werd het totaalbedrag bekendgemaakt. Er is maar liefst €1.560,00 opgehaald. Een waanzinnig bedrag!

Team Gimmert Goes Alpe D’HuZes is handboogvereniging Strijd in Vrede zeer dankbaar voor het beschikbaar stellen van de accommodatie. Ook ging een groot gedeelte van de baropbrengst naar het goede doel. Daarnaast wil het team de volgende sponsoren hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van de prijzen voor de winnaars van de wedstrijd: ArcheryCentre.com, Archery Service Center, Socx Arrow Wraps, Handboogsport van Dorst, Hoyt Archery.
 
Derhalve wil Team Gimmert Goes Alpe D’HuZes namens alle zieken en het team zelf de schutters danken voor de geweldige inzet en donaties die zijn gedaan en uiteraard de mensen die de bar hebben gedraaid. Het was voor Team Gimmert Goes Alpe D’HuZes een meer dan geslaagde avond en hopelijk tot volgend jaar!