Afbeelding

1e plaats voor Lisanne Kanters

Sportnieuws

Beek en Donk - In Nieuwegein vond zaterdag een rolschaatswedstrijd in de klasse C plaats. Vier rijdsters van RC de Oude Molen deden mee aan deze wedstrijd samen met nog 6 andere clubs. In deze klasse werden de onderdelen figuren, vrijrijden en dans gereden.

Lisanne Kanters werd 1e in het onderdeel figuren Cadet C. Lisanne reed mooie figuren en goede lussen wat beloond werd met mooie punten. Ingrid Biemans werd 2e bij de Jeugd C, haar korte Kür reed ze niet naar kunnen maar haar lange Kür maakte dit weer helemaal goed.

Luna Hurkmans en Lana Vogels kwamen uit de supermini’s C. Als eerst moest Luna haar kür rijden. Ze reed lekker door en haar axels gingen heel goed. Luna was erg tevreden over haar kür.  Dat werd beloond met mooie punten en werd 7e. Later was de beurt aan Lana. Helaas ging het bij Lana wat minder omdat ze erg veel last had van zenuwen, ook kwam ze nog ten val. Ze eindigde op een 10de plaats. Helaas waren er in sommige categorieën weinig rijdsters, wat erg jammer is voor het wedstrijdelement.

Ook werd er dit weekend een training georganiseerd door RC de Oude Molen samen met RV Olympia in Mierlo. Paul Mcllhone, een trainer uit Engeland, gaf deze training. Hij gaf vele tips bij het Figuren en Vrijrijden aan zowel rijdsters als trainsters. Het weekend werd afgesloten met een training roldansen. Het was een leerzaam weekend voor zowel rijdsters al trainsters.