Mariahout doet goede zaken in nacompetitie

Sportnieuws

Mariahout – In strijd om promotie trof Mariahout afgelopen zondag op het eigen sportpark Olland als tegenstander. Mariahout begon sterk aan de wedstrijd tegen de 4e-klasser en kreeg in de beginfase al enkele prima kansen.

Tim Barten kwam goed via de zijkant door, maar zijn voorzet werd weggewerkt door de goed verdedigende Rene Raaijmakers. Na een kwartier spelen was het toch Mariahout dat het net van het Ollandse doel wist te vinden. Een vrije trap van Martijn van der Linden viel gevaarlijk dicht bij het doel en Freek Habraken kon keurig inkoppen, 1-0. Na 20 minuten leek Mariahout op een 2-0 voorsprong te komen, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Mariahout leek een makkelijke middag tegemoet te gaan op eigen veld, maar Olland kwam beter in de wedstrijd. Stefan Erven schoot namens Olland net over het doel en Mariahout ontsnapte aan een gelijke stand. De thuisploeg ging slordig om met de vele kansen, maar maakte via Tim Barten wel de 2-0. Een goede voorzet van Guus van Bosbeek gaf Tim een prima mogelijkheid en deze kans liet hij niet onbenut.

In de tweede helft leek Mariahout zich weer zo uit de startblokken te schieten als in het begin van de wedstrijd. Helaas hielden de mannen in het geel-blauw dit niet lang vol. Na een half uur spelen in de tweede helft, was de stand van 2-0 rechtgetrokken naar 2-2 via doelpunten van Leenderts en Smetsers.

Mariahout leek het goede gevoel compleet kwijt te zijn en Olland kwam beter in de wedstrijd. Twee minuten na de gelijkmaker hield een bal op de paal Mariahout nog op de been. Tegen het einde van de wedstrijd gingen Coen van Eijndhoven en Martijn van der Linden op het doel van Olland af om de drie punten binnen te harken. Coen van Eijndhoven koos voor een assist, maar helaas was Martijn van der Linden niet de gevierde man vanwege zijn buitenspelpositie. In blessuretijd wist hij dit goed te maken door na een dubbele redding van de keeper de bal alsnog in het Ollandse doel te werken, waardoor Mariahout won met 3-2.

Volgende week de return in Olland, wat nog zeer spannend kan worden.