Vlnr: Rick, Sten, Evi en Tom
Vlnr: Rick, Sten, Evi en Tom

Eerste plaats voor judoka Sten Vereijken

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De regionale competitie voor beginnende judoka`s werd zondag 25 september gestart. Ditmaal was judovereniging Mierlo-Hout aan de beurt om een toernooi te organiseren. Tijdens deze toernooien maken beginnende judoka`s kennis met de judowedstrijdsport.

In een mooi buurthuis werd om 9.30 uur begonnen met het toernooi. Namens Budoclub Beek en Donk namen 4 judoka`s deel, te weten Tom Brals, Evi Somhorst, Rick Bolwerk en Sten Vereijken.

Tom liet zien dat hij weer veel geleerd heeft. Hij werkte hard en won diverse partijen met wazari`s en ipon. Helaas ging er ook een partij verloren maar werd hij toch 2e! Evi deed ook enorm haar best, maar ze had het best zwaar. Ze won echter wel een hele mooie partij met een ipon en behaalde zo een 5e plaats. Ook Rick was pittig ingedeeld, maar dat deerde hem niet. Hij liet mooi technisch judo zien wat resulteerde in een 3e plaats! Sten werd kort voor aanvang nog overgeschreven naar een andere, zwaardere poule. Hij moest tegen 3 dames, die allemaal veel groter en zwaarder waren. Sten vond het prima en wist iedereen te verslaan met ipon zodat hij een 1e plaats haalde.

Budoclub Beek en Donk feliciteert hun judoka's met het behaalde resultaat.