Het team van FC Geerts in 2016, met dezelfde sponsor
Het team van FC Geerts in 2016, met dezelfde sponsor

Autobedrijf Geerts jarenlang sponsor

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het zaalvoetbalseizoen is begonnen, de bal rolt weer en 1.FC Geerts is de A-klasse ingeschoten van WAC Beek en Donk. Er is echter op één vlak een duidelijk verschil met andere jaren. Namelijk op het gebied van de shirtsponsering. Waar PSV dit nieuwe seizoen is begonnen met een andere shirtsponsor is 1.FC Geerts gestart met dezelfde sponsor op het shirt als zeker 35 jaar geleden.

In 1982 werd shirtsponsering ingevoerd in het betaalde voetbal. Wie herinnert zich niet de alom bekende combinaties; Feyenoord & Gouden Gids, PEC Zwolle & Dr. Schupp en Den Haag & Hotelplan. PSV koos logischerwijs voor Philips. Daarvoor hadden FC Volendam (radio Veronica) en Excelsior (Akia) al in de vroege jaren 70 op slinkse wijze shirtreclame toegepast.

In die jaren 70 ligt ook de oorsprong van de WAC-competitie waar voetbalclub (toen nog genaamd) FC Geerts vanaf het begin bij betrokken is geweest. Wim Geerts, eigenaar van autobedrijf Geerts te Boerdonk, heeft in die jaren meteen het vertrouwen in FC Geerts uitgesproken en is er net als de Gouden Gids, Dr. Schupp en Hotelplan ingestapt als shirtsponsor. Hierdoor werd hij in 1978 ook meteen naamgever van de club. Net zoals Philips is bij PSV.

Nu jaren later is Wim er met zijn vrouw Thera supertrots op dat zijn club dit unicum heeft bereikt. Samen met de, inmiddels toegetreden, cosponsor Café Thuis, werd besloten een jubileumshirt te ontwerpen waarbij uiteraard de reclame-uitdraging van Garagebedrijf Wim Geerts prominent op de borst aanwezig moest zijn. Het prachtige jubileumshirt met uniek logo werd in de eerste wedstrijden van het seizoen al met veel passie gedragen door de spelers van 1. FC Geerts. Het team wil Autobedrijf Geerts en cosponsor Café Thuis bedanken voor deze prachtige shirts en unieke sponsorprestatie! Club en sponsors hopen samen nog veel langer door te gaan.

Het team van FC Geerts in 1978