Drukte voor het ELI-doel. Willem Slegers in het midden

ELI herstelt zich met prima zege op RKGSV

Lieshout - ELI heeft zich hersteld van de zeperd tegen Boerdonk. RKGSV werd met 3-0 verslagen na een 1-0 ruststand.

Vanaf de aftrap werd door beide ploegen hard gewerkt zonder dat dit in het eerste half uur tot grote kansen leidde. Wel was namens ELI Willem Slegers dreigend en had Aaron Hurkx een goede kopkans. De gasten uit Gerwen waren enkele malen gevaarlijk via Yavuz. In de 34e minuut viel dan toch de openingstreffer. Willem Slegers wist zich op rechts door te zetten en gaf de bal op maat aan Stijn Donkers bij de 2e paal. Deze schoot de bal hoog achter de kansloze Gerwen-goalie, 1-0. Hierna werd ELI sterker en was enkele malen dichtbij een tweede treffer, waarbij de snelle Willem Slegers steeds betrokken was. Helaas voor de thuisclub ontbrak de nauwkeurigheid vaak bij de laatste pass. Met Paul van Kuijeren als laatste man gaf ELI in deze fase geen kansen weg.

Direct na rust had ELI het initiatief en had vooral Erwin von Kriegenbergh dreigende acties. In de 51e minuut leidde het overwicht tot het 2e doelpunt. Bram Donkers kon alleen op de doelman af gaan en scoorde rustig, 2-0.

De gasten wilden zich niet bij een dreigende nederlaag neerleggen en werden nog feller in de duels. Met de sterk invallende Stan Kastelijn als rechterverdediger gaf de ELI-defensie echter geen kans weg. Bijna scoorde Bram Donkers in de 62e minuut zijn 2e doelpunt, toen hij de ver uit zijn doel gekomen doelman passeerde, maar de bal werd nog van de doellijn gehaald. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers met 10 man te staan na een rode kaart. Toch wist van Krieken nog een keer gevaarlijk te worden namens de bezoekers. 10 minuten voor tijd kwam Willem Slegers een teenlengte te kort om een voorzet van Stijn Donkers af te ronden. Nauwelijks had de 16-jarige Niels den Bol zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van ELI of de 3-0 kwam op het scorebord. Bram Donkers werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, zodat de goedfluitende jonge scheidsrechter van Wingerden niets anders restte dan een strafschop toe te kennen. Donkers benutte zelf deze strafschop, 3-0. Met deze keurige 3-0 overwinning blijft ELI de naaste belager van koploper Brandevoort.

Zondag reist ELI af naar Milheezer Boys, een cruciaal duel tegen de nummer 3 van de ranglijst.