Bram Donkers in volle actie. De scheidsrechter, die 2 treffers afkeurde, volgt deze actie nauwgezet

ELI ziet winstreeks eindigen in Boerdonk

Lieshout - Verontwaardigd en diep teleurgesteld verlieten de spelers van ELI zondagmiddag het veld van Boerdonk na de 1-0 nederlaag. De verontwaardiging was er omdat 2 glaszuivere doelpunten waren afgekeurd. De teleurstelling was op de gezichten te lezen, omdat na 4 overwinningen op een rij het eerste puntverlies werd geleden en de koppositie verloren ging.

Dat verlies was volstrekt onnodig omdat de ploeg er niet in geslaagde de verdedigende muur van Boerdonk te slechten, ondanks het grote veldoverwicht. Daarbij moet ELI ook naar zichzelf kijken, omdat de mooiste kansen om zeep werden geholpen. Met opnieuw Stan Kastelijn als laatste man werd Boerdonk vanaf het begin op eigen helft teruggedrongen. ELI probeerde met verzorgd voetbal een bres te vinden in de defensie van de thuisclub. Dat leverde een groot aantal doelkansen op, maar de precisie of enig geluk in de afwerking ontbrak. In de 35e minuut leek dan toch de ban gebroken. Uit een perfecte voorzet van Aaron Hurkx werd de bal door de hardwerkende Joost van der Tol keurig in het doel geplaatst. Tot ieders verbazing werd deze zuivere treffer op advies van de grensrechter vanwege buitenspel afgekeurd. Een minuut later schoot Bram Donkers de bal uit een teruggelegde bal van Stijn Donkers tegen de kruising.

Direct na rust -met Willem Slegers in de ploeg voor de geblesseerd afgehaakte Joost van der Tol- kwam de eerste waarschuwing van Boerdonk. De snelle linksbuiten Dortmans schoot in kansrijke positie voorlangs. In de 52e minuut was Aaron Hurkx dichtbij de openingstreffer, maar de bal ketste tegen de Boerdonkse lat. ELI bleef dominant en kreeg opnieuw grote doelkansen, maar moest wel steeds meer attent zijn op een snelle uitbraak van de thuisclub. Met de ervaren Erwin von Kriegenbergh en de 16-jarige Ruben van Hoof bracht trainer Theo Donkers nieuw elan in de ploeg, maar het verlossende doelpunt bleef nog steeds uit. Grote kansen bleven onbenut door goed ingrijpen van de keeper, reddingen op de doellijn en door onnauwkeurigheid bij de afwerking. Een van de voetbalwetten is dan ook dat de goal aan de andere kant valt. Dat gebeurde 10 minuten voor tijd via een snelle counter van Dortmans, 1-0.

Het slotoffensief van ELI, dat tenminste nog een punt wilde halen, leverde in de 90e minuut nog een treffer op van Stijn Donkers. Tot grote ontsteltenis van heel ELI werd ook deze treffer wegens buitenspel afgekeurd, hoewel de bal van een Boerdonk-speler kwam. In blessuretijd was ELI nog dicht bij die meer dan verdiende goal, maar het fortuin was deze zondag afwezig bij de Lieshoutenaren. ELI krijgt zondag de gelegenheid om revanche te nemen wanneer RKGSV uit Gerwen, dat HVV met 4-1 klop gaf, op bezoek komt.