Aanvoerster Manon van Eijndhoven

Ruime overwinning voor Flamingo's 1

Mariahout - Flamingo's 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag 9 oktober tegen Eijkelkorf 1 in Bergeijk. Na een stroeve start, werd uiteindelijk een simpele 19-9 overwinning geboekt.

Flamingo's had de eerste minuten moeite om het spel te maken en de gegeven opdrachten uit te voeren. Al vroeg in de eerste helft scoorde Eijkelkorf twee strafworpen. Na deze achterstand pakte Senioren 1 snel de voorsprong terug door goed samenspel en een fellere verdediging. Flamingo's ging de rust in met een 9-3 voorsprong. Eijkelkorf wist in de eerste helft geen velddoelpunt te scoren (3 strafworpen). In de tweede helft begonnen de Mariahoutse dames scherp en scoorde Anouk van Eijndhoven binnen 20 seconden. Door mooie variaties, het maken van de juiste keuzes en gebruik te maken van de snelheid in allebei de vakken wist Flamingo's de voorsprong te houden en uit te breiden. Met een eindstand van 19-9 behoudt Flamingo's de eerste plaats in de poule. Komende zondag speelt Flamingo's 1 tegen Oxalis, de nummer 2 van de competitie, in Horst.

Senioren 2 verliest nipt
Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, verloor zondag nipt met 8-7 tegen de Stormvogels. De dames begonnen zwak aan de wedstrijd en liepen direct tegen een achterstand aan door een paar onnodige strafworpen. De ruststand was 5-3. Flamingo's kwam iets sterker uit de kleedkamer en werkte de achterstand weg. Het was een lange tijd 7-7 gelijk, maar in de spannende slotminuten viel de beslissing. Doordat de aanvallen aan Flamingo's kant niet soepel liepen en de doelpunten uitbleven, was de 8-7 eindstand definitief.