Dorette van den Elsen in actie namens ATTC'77
Dorette van den Elsen in actie namens ATTC'77

Wisselende successen bij ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Alle teams van tafeltennisvereniging ATTC'77 zijn deze week in actie gekomen en met wisselende successen. Het eerste, vierde en vijfde team wonnen deze week en een team dat ook goed meedoet in hun derde klasse is het tweede team. Een kampioenschap zit er niet in aangezien de voorsprong van Best 1 nu al erg groot is, maar de tweede plek loert.

Jos Beniers, Johan Voorhout en Frederieke van de Poel speelden uit tegen JCV 5 uit Vught. Jos en Frederieke wonnen hun eerste wedstrijd, maar Johan had geen enkele kans tegen materiaalspeler Dick van de Fange. In het dubbelspel kon hij samen met Jos beter zijn geduld bewaren tegen de nopjes maar ze verloren nipt met 11-9 in de vijfde game. Na het dubbel mocht Jos het proberen tegen de Van de Fange en ook hij moet nog wat meer oefenen tegen materiaalspelers. Na deze wedstrijd zetten de heren en dame een eindsprintje in en wonnen alle wedstrijden. Na de 7-3 winst staan ze nu tweede.

Bij het derde team is eenzelfde scenario gaande maar dan in de vierde klasse. Veldhoven 8 lijkt onbereikbaar. Mark Rovers, Henk van der Bruggen en Karel van der Putten staan stevig op de tweede plek. Ze hebben tegen Veldhoven net met 6-4 verloren, maar laten onderweg tegen de andere teams teveel punten liggen. Zo ook tegen Geenhoven 3. Mark won driemaal, Karel scoorde twee keer en Henk éénmaal. De winst in de dubbel maakte dat de eindstand 7-3 werd, daar waar Veldhoven de volle 10 punten pakte tegen Geenhoven.

Het gedegradeerde zesde team heeft het lastig in de zesde klasse. Ze lijken hun kopman Johnny van de Elzen te missen. Deze week speelden Johan Heurter, Koos Martinali en Thijs Smulders uit tegen Veldhoven 13. Ze verloren met 7-3 met twee winstpartijen voor Thijs en één voor Koos. Johan was er één keer dichtbij maar kon niets winnen deze week. Op 14 oktober spelen ze tegen de hekkensluiter en wanneer ze die wedstrijd winnen staan ze in ieder geval veilig op de vierde plek.

Het zevende team speelde thuis tegen het Budilia 8. De jarenlange ervaring van de op leeftijd zijnde tegenstanders maakte het erg moeilijk voor Dorette van den Elsen, Richard Doensen en Juul Verbeeten. Ze verloren met 8-2, alleen Dorette en Juul wisten een wedstrijd te winnen. Ze hebben de twee sterkste teams uit hun poule nu gehad dus hopelijk kunnen ze in de komende wedstrijden wat meer punten bij elkaar sprokkelen.