Afbeelding

Doelpuntrijk bekersucces FC van de Burgt

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het was FC van de Burgt eindelijk gegund dit jaar zegevierend de handen in de hoogte te steken. Het bekertoernooi zorgde voor deze vreugde. BrabantTent was het slachtoffer in een doelpuntrijk treffen.

Lang zag het er niet naar uit dat FC van de Burgt, uitkomend in de A-klasse, verder zou bekeren. BrabantTent nam geregeld een voorsprong door goed gebruik te maken van de meevoetballende keeper aan FC van de Burgt zijde. Bij balverlies werd er direct beslist om op goal te schieten en daaruit werd tweemaal wonderschoon gescoord. B. van den Berg was er een van, in totaal trof hij vandaag driemaal doel. Niet genoeg voor de zege. FC van de Burgt haalde ook voordeel uit zijn meevoetballende keeper en daarnaast was J. Gerrits een heuse plaag voor BrabantTent. Driemaal bolde het netje dankzij zijn inzet. FC van de Burgt won met 8-6 en gaat de koker in voor de volgende ronde.

Ditzelfde geldt voor Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Eindelijk was er ook voor hen een zege, een opluchting. Sevenmiles loerde tegen Rijwielhandel van de Berg op de gevaarlijke counter. Terwijl de Rijwielhandel het spel probeerde te maken, maar dit te onverzorgd deed wist Sevenmiles regelmatig gevaarlijk te worden en zo flink wat kansen te creëren. Daaruit trof het tweemaal doel, waarbij de laatste het gevolg was van een messcherpe counter. J. Hanegraaf was het die D. van de Burgt vrij voor goals posteerde, waarna laatstgenoemde de wedstrijd in het slot schoot: 2-0.

Het bekertoernooi kent in de 1e ronde nog één duel. 1.FC Geerts komt daarin uit tegen Hurkmans Plaatwerk BV. Deze wedstrijd is verzet uit respect en eerbied voor Wim Geerts. De trouwe sponsor en naamgever van 1.FC Geerts, Wim Geerts overleed op zaterdag 17 december na een lang ziekbed. Het gehele WAC wenst via deze weg alle nabestaanden en mensen die nauwverwant waren veel sterkte bij dit verlies.

Het bekertoernooi wordt hervat op donderdag 12 januari.

Uitslagen:
BrabantTent – FC van de Burgt 6-8
Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt – Rijwielhandel van den Berg 2-0