Gevaar voor het doel van Fiducia. Roel Donkers (links, in rood) en in het midden Willem Slegers (nr. 11) krijgen geen ruimte

Onnodig puntenverlies voor ELI

Lieshout - ELI heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door onnodig gelijk te spelen tegen Fiducia. ELI nam in De Rips direct het initiatief en kwam al snel op een 0-1 voorsprong.

De Fiducia-verdediging wilde wat paniekerig de bal uit het eigen doelgebied wegwerken. Deze kwam voor de voet van Aaron Hurkx, die zich geen moment bedacht en doeltreffend uithaalde. Even later was Aaron Hurkx dichtbij een tweede treffer uit opnieuw een hoekschop, maar nu schoot hij over. De 0-2 leek een kwestie van tijd toen Roel Donkers Willem Slegers in stelling bracht. Deze passeerde de keeper, maar de Fiducia-aanvoerder wist de bal op de doellijn nog te keren. In de 24e minuut was de thuisclub voor het eerst dreigend, maar het schot van Ploegmakers ging over. Een minuut later was Erwin von Kriegenbergh bijna succesvol, maar zijn inzet miste kracht. Hierna vervlakte het duel. Toch was ELI kort voor rust dichtbij de alleszins verdiende 0-2, maar een strak schot van Bram Donkers werd nog juist tot hoekschop verwerkt. Hieruit was Aaron Hurkx bijna succesvol met zijn kopbal.

Kort na rust kreeg Bram Donkers een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Van dichtbij plaatste hij de bal echter aan de voor ELI verkeerde kant van de paal. Dat was lange tijd het enige wapenfeit van de Lieshoutse ploeg. ELI verloor de controle over de wedstrijd en kwam niet meer toe aan een goed opgezette aanval. Met Stan Kastelijn en Roel van Mook in de ploeg trachtte Theo Donkers zijn ploeg weer aan het voetballen te krijgen. Dat leek even succes te hebben. De Fiducia-doelman verkwam een doelpunt van Roel van Mook uit een vrije trap door heel onorthodox de bal weg te koppen in een mêlee van spelers. De thuisclub rook dat er een kans was op een gelijkspel en werd steeds dreigender. In de 88e minuut wist Robin Evers nog met de voet de gelijkmaker te voorkomen, maar even later was het wel raak. Uit een corner ontstond een scrimmage voor het ELI-doel. Van Kessel schoot de bal tussen de palen tegen Lex Hollanders aan, die op de doellijn stond. Ondanks hevige protesten kende de scheidsrechter het doelpunt toe, 1-1. In blessuretijd bleek ELI toch weer te kunnen voetballen en wist nog diverse goede kansen te creëren. Tot een doelpunt leidde dit echter niet meer.

Door dit gelijkspel neemt Brandevoort aan de kop van de ranglijst weer afstand van ELI. Over 14 dagen staat de inhaalwedstrijd uit tegen RKPVV op het programma.