Een sfeerbeeld op het ELI-sportpark direct voor aanvang van de wedstrijd

ELI zorgt voor eerste puntenverlies bij koploper Brandevoort

Lieshout - Een hecht Lieshouts collectief heeft voor een aangename verrassing gezorgd door koploper S.V. Brandevoort, dat nog geen punt had verspeeld, met 1-0 te verslaan op het eigen Lieshoutse sportpark.

Deze overwinning mag zeker verdiend genoemd worden. De gemakkelijk scorende voorhoede van Brandevoort -38 goals in 9 winstpartijen- kreeg nauwelijks kans om gevaarlijk te worden, omdat de ELI-defensie stond als een huis. De onlangs 18 jaar geworden Stan Kastelijn speelde als een routinier en bezorgde de zeer behendige Essakkati een moeilijke middag. De andere jonge vleugelverdediger Aaron Hurkx was niet alleen zijn tegenstander de baas, maar wist ook regelmatig op de linkerflank voor gevaar te zorgen. In het centrum gaf Paul van Kuijeren de sterke Brandevoort-spits geen ruimte en laatste man Erwin von Kriegenbergh dichtte elk klein gaatje, zodat doelman Robin Evers nauwelijks echt in actie hoefde te komen.

Op het middenveld wisten Thimos Politis, Joost van der Tol en Rob Spijkers niet alleen te voorkomen, dat Brandevoort rustig kon opbouwen. Ze slaagden er in om af en toe de ELI-voorwaartsen Willem Slegers en Roel en Bram Donkers in stelling te brengen. Op een sfeervol sportpark 't Luijtelaar zagen de toeschouwers een gelijkopgaande eerste kwartier zonder doelkansen. Hierna moest ELI-goalie Robin Evers een schot van spits Elmaach onschadelijk maken. Aan de overkant kwam Willem Slegers een stap te kort om een pass op maat van Roel Donkers met een doelpunt te bekronen. De beide teams hielden elkaar tot de rust in evenwicht zonder dat dit tot echte doelkansen leidde. Alleen moest doelman Evers een gevaarlijke inzet van Essakkati pareren.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en er was sprake van weinig doelgevaar. Namens de bezoekers maakte Van Stiphout een doelpunt, dat door de soeverein leidende scheidsrechter Jaspers terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Eerder al was Rob Spijkers bijna doeltreffend, maar de Brandevoort-goalie kon de bal nog juist tot corner verwerken. Ook Aaron Hurkx was dicht bij een treffer. Met Roel van Mook in de ploeg voor de moegestreden Roel Donkers was het in de 86e minuut Willem Slegers, die uit een pass van Roel van Mook de bal onder de Brandevoort-goalie raak wist te prikken en matchwinner werd, 1-0.

Met Stijn Donkers en de 16-jarige Ruben van Hoof in de ploeg wisten de mannen van trainer Theo Donkers deze zwaarbevochten 1-0 zonder problemen vast te houden. Door deze overwinning is ELI nu afgetekend 3e en is de spanning aan de kop van de ranglijst helemaal terug.

Zondag reist ELI af naar Racing Boys in Deurne.