Kimberly Loos met 'Katinka L'
Kimberly Loos met 'Katinka L'

Kimberly Loos wint op Indoor Brabant

Sportnieuws Sport

Mariahout - Kimberly Loos heeft zichzelf afgelopen weekend weer van de goede kant laten zien. Ze won met haar 7-jarige merrie Katinka L de M-rubriek op Indoor Brabant.

Van 9 tot en met 12 maart werd Indoor Brabant gehouden in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. Dit jaar vierde de organisatie tevens haar 50-jarige jubileum. Doordat Kimberly de titel Brabants Kampioen had bemachtigd, mocht ze op Indoor Brabant starten.

De zondagochtend stond in het teken van de nationale springsport. In de klasse M kwamen 20 combinaties aan start, die zich geselecteerd hadden via de regiokampioenschappen van Brabant, Limburg, Gelderland en Zeeland. Van deze 20 combinaties bleven er uiteindelijk 6 foutloos die terug mochten komen voor de barrage.

In de barrage vielen vele balken, maar Kimberly wist foutloos te blijven in een tijd van 26,85. Ze was met Katinka een zuchtje sneller dan de nummer 2 die een tijd had van 26,87 en eveneens als enigste foutloos had gereden. Hierdoor was Kimberly de winnaar van de GASSAN Groeibriljant Award springen paarden klasse M.

Volgende week dan staat het NK op de planning. Daar hoopt ze weer een mooie prestatie neer te zetten.