St-Sebastiaan verschieting bij HBV De Eendracht
St-Sebastiaan verschieting bij HBV De Eendracht

St-Sebastiaan schieten bij HBV De Eendracht

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Het was op zaterdag 18 maart weer zover, het St-Sebastiaan schieten. Bij handboogvereniging de Eendracht in Aarle-Rixtel is het een bekend fenomeen. Het is een van de leukste en gezelligste wedstrijden van het jaar. En aansluitend de jaarlijkse feestavond.

Wat is St-Sebastiaan?
Tijdens St-Sebastiaan koopt iedereen een cadeautje van ongeveer €5,00. Iedereen pakt zijn cadeau in zodat je niet ziet wat erin zit. Vervolgens gaat iedereen schieten. Maar tijdens St-Sebastiaan schiet je niet op normale doelen. Het zijn speciale gekke doelen, dit jaar gemaakt door Paul van Bakel, Geert van Ganzenwinkel en Martijn v/d Heijden. Een van deze doelen was lampjes kapot schieten. Schiet je een lampje uit dan krijg je punten. Ook hingen er snoepzakken aan touwtjes. Schiet je een touwtje kapot dan krijg je punten en natuurlijk een snoepzak! Degene die aan het einde van de avond de meeste punten heeft mag als eerste een cadeau uitzoeken.

Voor iedereen wat leuks
Voor dat ze begonnen met het schieten hebben ze met zijn allen lekker gegeten, van een heerlijk warm en koud buffet. Dit was uitstekend verzorgd door Frans v/d Heuvel, groente en fruit uit Aarle-Rixtel. Daarna hebben ze nog een loterij gehouden, met verschillende levensmiddelen als prijs. De secretaris van de vereniging, Walter Jansen, werd gehuldigd voor zijn 12,5 jarig lidmaatschap. Hij ontving een mooie oorkonde en een fles wijn. Zijn vrouw Angeline kreeg een mooie bos bloemen van voorzitter Martien v/d Graef.

Uitslag St-Sebastiaan verschieting
1, Martijn v/d Heijden 391, 2. Erwin Wijnhoven 367, 3. Sanneke Vogels 331, 4. Stijn Geene 307, 5. Martien v/d Graef 264, 6. Jan van Rooy 256, 7. Frank Schepers 256, 8. Paul van Bakel 248, 9. Walter Jansen 248, 10. Joost Jansen 245, 11. Michiel Verbakel 205, 12. Bertus Mensink 131, 13. Toon van Hoof 18.

7e regiowedstrijd
Het 1e zestal schiet op donderdag 23 maart de 7e regiowedstrijd van dit seizoen, bij De Vriendschap te Mierlo. De Eendracht staat in klasse C nog steeds op de eerste plaats. Waarschijnlijk worden ze eind april geklasseerd om deel te nemen aan de Rayonkampioenschappen.