Alyssa van der Linden met 'Muis'
Alyssa van der Linden met 'Muis' Foto: Iris van Meijl

Geslaagd concours hippique Aarle-Rixtel

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Het Concours Hippique Aarle-Rixtel werd op tweede Paasdag (17 april) gereden. Een ouderwets groot concours voor paarden én pony's met springen, dressuur én viertallen. Deze werd georganiseerd door RV de Hoefslag voor het 50-jarig bestaan.

Wat was het een mooie dag. Terwijl er 's nachts nog een flinke bui viel, waren de weergoden hen overdag goed gezind. Het terrein aan de Lieshoutseweg lag er super bij. Hierdoor hebben ze kunnen genieten van alle mooie paardensport. Er waren vele bezoekers, waardoor het gezellig druk was. De hamburgers en soep moesten zelf enkele keren worden bijgehaald. Veel deelnemers werden blij gemaakt met extra prijzen, zoals dekjes, dekens, zakken brok, verschillende cadeaubonnen en andere attenties. Allemaal van verschillende sponsoren. Al met al een geslaagde dag. RV de Hoefslag wil graag alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun geweldige inzet!

Donatie goede doel: stichting het Rijtven
Een deel van de opbrengsten van het concours doneert RV de Hoefslag aan stichting ORO het Rijtven te Deurne. Op het Rijtven komen vele gehandicapten in contact met paarden, zowel paardrijden, knuffelen of op het huifbed. Er zijn altijd diverse materialen en hulpmiddelen nodig, daar wordt deze donatie voor gebruikt. Tijdens de Brabantse Kampioenschappen die in 2006 door RV de Hoefslag georganiseerd werd, hebben ze ook een mooie bijdrage kunnen leveren aan een tillift. Ze hopen nu ook een mooi bedrag ter beschikking te kunnen stellen. Wat dat bedrag is, wordt later bekend gemaakt.