Vlnr: Ad Endevoets, Alex v.d. Ven, Dion Thielen en Rik v.d. Westerloo
Vlnr: Ad Endevoets, Alex v.d. Ven, Dion Thielen en Rik v.d. Westerloo

Ad Endevoets Koning bij Krijgsman Soranus

Sportnieuws Sport

Lieshout - Op de banen van Krijgsman Soranus vond zaterdagmiddag weer de jaarlijkse wedstrijd om het koningschap plaats?. 10 seniorleden en vier jeugdschutters moesten over een wedstrijd van ?32 pijlen uitmaken wie voor een jaar deze titel voor zich op kon eisen.?

Om te voorkomen dat men van elkaar wist hoe de stand was, werden de geschoten punten genoteerd door een tweetal niet actieve schutters. Iedereen verkeerde dus tot het einde toe in het ongewisse over hoe de wedstrijd zich ontwikkelde. Na 16 pijlen werd al duidelijk wie er bij de jeugd met het koningschap aan de haal ging. Alex v.d. Ven had al een voorsprong van 15 punten en bij de senioren was het verschil 6 punten in het voordeel voor Ad Endevoets. Na de 32 pijlen mocht Alex v.d. Ven bij de jeugd zich tot koning kronen met 272 punten. Prins werd Dion Thielen met 241 punten.

Bij de senioren werd Ad Endevoets koning met 294 punten. Voor de prinsentitel was het een gelijke score van 280 punten voor Willem Bekx en Rik v.d. Westerloo. Daar werden de tienen geteld. Willem bleek 7 maal een tien en Rik 9 maal een tien geschoten te hebben. Daardoor wist Rik v.d. Westerloo de prinsentitel in de wacht te slepen.

Uitslagen senioren
Ad Endevoets 294, Rik v.d. Westerloo 280, Willem Bekx 280, Paul v.d. Broek 269, Joost Prick 252, Arjan v.d. Heuvel 242, Nelly v.d. Laar 228, Yvonne Robbescheuten 211, Theo v.d. Laar 201, Rita Endevoets 183.

Uitslagen jeugd
Alex v.d. Ven 272, Dion Thielen 241, Noa Relou 176, Gijs Claasens 152.