Afbeelding

Geslaagde jubileum clubkampioenschappen RC De Oude Molen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De clubkampioenschappen van RC De Oude Molen werden gehouden op zaterdag 13 mei. Voor het eerst in lange tijd is deze georganiseerd door De Oude Molen. En wat is het een geslaagde dag geweest.

In de ochtend werd nog snel de buitenbaan droog getrokken, want daar lagen nog een aantal plassen van de regen op. Om 10.00 ging de wedstrijd van start. De dag begon met de categorie pre-pupillen. 11 kinderen reden mee in deze categorie. Ze hebben allemaal een mooie kür laten zien. Uitslag pre-pupillen: 1. Gwenn Gilsing 2. Isa Smits 3. Joni Toelen.

Hierna was het de beurt aan de cadetten. Er was ondertussen al veel publiek gekomen om iedereen aan te moedigen. De wedstrijd van de cadetten was erg spannend, want de punten lagen allemaal erg dicht bij elkaar. Alle drie hebben ze een prima kür laten zien. Uitslag cadetten: 1. Michelle de Koning 2. Kimberly van Schijndel 3. Chloë Donkers.

Daarna waren de rolrinckels aan de beurt. Vier meiden deden mee in deze categorie. Janne heeft hierbij een foutloze kür laten zien, waarmee ze de eerste plaats veroverde. Ook de andere meiden hebben een nette kür gereden, ze hebben allemaal laten zien wat ze kunnen. Uitslag rolrinckels: 1. Janne Kantelberg 2. Manouk v.d. Biggelaar 3. Merel Speek.

De club had een lunch georganiseerd. Aan een lange tafel heeft iedereen genoten van lekkere broodjes en fruit. Weer even opladen om er in de middag weer tegenaan te gaan.

Om 13.30 uur ging de wedstrijd verder met de categorie mini's. Helaas begon het tijdens deze categorie een beetje te regenen, maar de bikkels reden gewoon door alsof er niets aan de hand was. Uitslag mini's: 1. Cloë de Ridder 2. Naïla Raaijmakers 3. Laura van Zelst

Na een regenbuitje was het de beurt aan de oudste rijdsters van de dag: de senioren. Marloes en Ingrid hebben beide een prima kür laten zien. Uitslag senioren: 1. Marloes Kluijtmans 2. Ingrid Biemans.

Toen was de beurt aan de jongste en nieuwste leden van de club: de starters. Maar liefst 16 kinderen die er nog niet zo lang schaatsen, lieten zien was ze de afgelopen maanden al allemaal hebben geleerd. Ze hebben het allemaal super goed gedaan. Het was erg spannend, maar met wat hulp is dit helemaal goed gekomen. Het was voor iedereen de eerste keer dat ze een wedstrijd reden en het smaakt naar meer. Uitslag starters: 1. Elize v.d. Meulengraaf 2. Esther van Hout 3. Kiki Kemps

Nu was de beurt aan de supermini's, zij hebben al wat meer ervaring met wedstrijden. Ondanks dat was het toch spannend, waardoor ze niet alles hebben laten zien wat ze kunnen. Maar de meeste hebben de zenuwen goed onder controle weten te houden en hebben een nette kür laten zien. Uitslag supermini's: 1. Laura Jacobs 2. Saar Willems 3. Anouk v/d Akker.

Nu was het de beurt aan de dansers. Vier meiden hebben hun vrije dans laten zien. Zo kon het publiek ook kennis maken met deze categorie. Uitslag cadet dans: 1. Floortje van Oss 2. Jill Donkers.

Uitslag junioren dans: 1. Julia van Zutven 2. Janne van Lieshout.

Het was een erg leuke en gezellige dag. Voor de volledige uitslagen kunt u terecht op www.rcdeoudemolen.nl.