Afbeelding

Vijf podiumplaatsen voor RC De Oude Molen

Sportnieuws

Beek en Donk/Nieuwegein - De Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden werden afgelopen weekend gehouden in Nieuwegein. Acht rijdsters van RC de oude Molen waren hiervoor geselecteerd. Ze kwamen uit in de categorieën Figuren en Vrij rijden.

Zaterdagochtend stond in het teken van het Figuren. Michelle de Koning, Chloë Donkers (cadetten) Anne van Melis, Cloë de Ridder (mini’s) en Birgit van Berlo (junior) waren klaar voor de strijd. Bij het figuren draait het om concentratie, balans en precisie. Het blijft natuurlijk erg spannend om een NK te rijden en om dit dan allemaal vast te houden valt niet altijd mee. Anne reed een goede wedstrijd en werd beloond met een podiumplaats. Birgit ging de strijd aan met Jessie van RV Olympia, het was een spannende wedstrijd. Birgit reed een paar hele mooie figuren, helaas was haar lus net iets minder dan de lus van Jessie.

Uitslag figuren:
Cadetten: Chloë 4e en Michelle 5e.
Mini’s: Anne van 3e en Cloë 4e
Junior: Birgit van Berlo 2e

In de vroege avond werden de korte kuren gereden door Michelle de Koning en Marloes Kluijtmans. De korte kür van Michelle wilde niet helemaal lukken. De kür van Marloes daarentegen ging heel erg goed.

Op zondag ging het programma verder met de kuren. De Supermini’s beten de spits af. Laura Jacobs en Anouk Verbugt reden bieden een goed kür. Bij de Mini’s reden Anne en Cloë, ook voor hen was het spannend en de concurrentie is groot in deze groep. Michelle reed een mooie lange kür met veel vaart en mooie pirouette. De lange kür van Marloes wilde niet helemaal lukken, het eerste deel ging goed maar toen waren er een paar valpartijen. Toch heeft ze zich weten te kwalificeren voor de interland in Zwitserland.

Uitslag Vrij rijden:
Supermini’s: Anouk 2e en Laura 3e
Mini’s: Anne 13e en Cloë 14e
Cadetten: Michelle 4e
Senior Dames: Marloes 2e