Kampioenschap lonkt voor korfbalvereniging Flamingo's

Mariahout - Op sportpark de Heibunders speelde Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, een wedstrijd tegen hekkensluiter Eyckelkorf/Omhoog uit Bergeijk. Voor Flamingo's 1 was het belangrijk om de winstpunten te pakken om in ieder geval op gelijke hoogte te blijven met concurrent Oxalis, de tegenstander van zondag 21 mei.

De rood-witten kwamen sterk uit de startblokken, de eerste aanval speelt snel en binnen no-time weet Martje van de Broek de score te openen door om te draaien vanuit de aangeefpositie en de eerste treffer binnen te schieten. Even later maakt Manon van Eijndhoven er 2-0 van met een goed uitgevoerde doorloopbal. Van afstand doet Eyckelkorf tot twee keer toe iets terug en na 10 minuten spelen staat het 2-2. De Flamingo's aanval blijft lekker snel spelen en zoekt haar kansjes binnen een klein gebied rond de korf, waardoor het soms wat rommelig wordt en helaas vallen de ballen er even niet in. Tegen de verhoudingen in lukt het Eyckelkorf wel om de 2-3 aan te tekenen. Neeltje Berkvens zorgt met een draaiballetje voor de gelijkmaker en Anouk van Eijndhoven neemt de 4-3 voor haar rekening vanaf de stip. Kort daarop speelt Helen van Wanrooij zichzelf vrij in de zone achter de korf, een strakke pass naar achter volgt en Helen schiet 5-3 binnen. De thuisploeg slaagt er nog niet in om de voorsprong vast te houden, het wordt 5-5. Maar in de volgende vijf minuten laat Flamingo's toch duidelijk zien waarom ze titelkandidaat zijn. Ada Kornuijt scoort een doorloopbal en krijgt direct daarna op een andere aanvalskans een strafworp toegekend die Anouk van Eijndhoven opnieuw raak schiet. Martje van de Broek slaagt er nog een keer in om een draaibal vanuit aangeefpositie te scoren en Manon van Eijndhoven is trefzeker vanaf korte afstand achter de korf. Binnen korte tijd staat de stand op 9-5. Senioren 1 voelt dat het nu moet doordrukken en ondanks dat er plaatsingsfouten worden gemaakt, slaagt het team er ook in om door hard te werken ballen terug te veroveren. Uit zo'n situatie komt eerst een doelpunt van korte afstand van Sanne Scheepers en even later zet Ada Kornuijt aan voor een doorloopbal vanaf de lijn waar ze de bal terug pakte en ze werkt de kans keurig af, 11-5. In de laatste fase van de eerste helft is Flamingo's zeer sterk in de rebound in de verdediging waardoor de bal telkens snel terug is in het aanvalsvak. Zowel Mariahout als Bergeijk mist een strafworp. Martje van de Broek scoort in de laatste twintig seconden voor het fluitsignaal de 12-5 vanonder de korf.

Na rust weet Eyckelkorf als eerste weer de korf te vinden met een afstandsschot. Sanne Scheepers zorgt voor twee Mariahoutse doelpunten achter elkaar en ook Kim Vervoort wipt er een balletje in van kort onder de korf, 15-6. Nadat Eyckelkorf voor 15-7 zorgt, schiet Sanne Scheepers een schot raak van afstand. Een gemiste strafworp van Eyckelkorf wordt direct door dezelfde speelster gevangen en alsnog erin gelegd. Mariahout is de organisatie in de verdediging een beetje kwijt en krijgt de negende en na een vijf minuten doelpuntloze fase, ook de tiende treffer tegen, 16-10. Vera Leenders komt binnen de lijnen voor Anouk van Eijndhoven. In de slotfase van de wedstrijd lukt het Sanne Scheepers opnieuw om vanonder de korf te scoren en ook het laatste doelpunt van de wedstrijd schrijft ze op haar naam, haar zesde doelpunt deze partij. In de laatste minuten voor het eindsignaal laat coach John Nooijen Elja Maas en Charlotte Rooijackers nog een korte invalbeurt maken in de aanval. Er verandert niets meer aan de eindstand 18-10.

Zondag staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, 13.00 uur, sportpark de Heibunders. Een belangrijke wedstrijd in de titelstrijd, dus Flamingo's hoopt op veel support.

De Stormvogels 2 uit Luyksgestel was deze zondag een maatje te groot voor Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur. De thuisploeg had enigszins last van vreemde keuzes van de arbitrage, maar moest, vanwege de vele gemiste kansen, vooral de hand in eigen boezem steken voor het verlies. Flamingo's kon geen vuist maken en moest toezien hoe Stormvogels 2 er met de 11-4 winst vandoor ging. Ook Flamingo's 2 speelt zondag 21 mei opnieuw een thuiswedstrijd, 11.00 uur tegen Peelkorf 2.