Vlnr: Jörgen, Frans, Björn, Wietse, Theo, Stefan, Rens en Max
Vlnr: Jörgen, Frans, Björn, Wietse, Theo, Stefan, Rens en Max

Spannende Koningsschieten bij Strijd in Vrede

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het jaarlijkse Koningsschieten bij Strijd in Vrede was op zaterdag 20 mei. Wie pakt de koningstitel 2017 bij de recurvers en wie bij de compounders? Vooraf zijn er natuurlijk altijd analyses over eventuele kanshebbers voor een hoge klassering, maar 32 pijlen zijn veel pijlen.

Voorafgaande aan de wedstrijd was er eerst nog een brunch voor alle deelnemers, waarna om 15.00 uur de wedstrijd kon beginnen. Vijf proefpijlen om je vizier scherp te kunnen stellen en dan schieten maar. De schutters mogen tijdens het Koningsschieten niet zelf de pijlen halen en kunnen zo hun eigen scores niet bijhouden. Altijd spannend en om de spanning verder te verhogen, werden de tussenstanden anoniem bekendgemaakt op een groot scherm. Puntenverschillen zijn dan zichtbaar, maar welke score hoort bij welke schutter?

De eerste 16 pijlen leek wel aftasten voor de meeste schutters. De compounders hadden moeite om de tien te vinden en bij de recurvers bleven de verschillen tussen de schutters klein. En toen was er een korte pauze voordat de tweede serie van 16 pijlen werd geschoten en wat er tijdens die pauze in de soep of broodjes heeft gezeten? Zowel bij de compounders als bij de recurvers ging het immers los met tienen. De koning recurve zou zelfs uiteindelijk met zes tienen achter elkaar de wedstrijd afsluiten.

Zou het Stefan Kouwenberg of Theo de Jong worden bij de compound? En bij de recurvers leek de strijd te gaan tussen Wietse Aarden, Jörgen Faes en Dirk van de Laar. Uiteindelijk werd de wedstrijd 1 pijl voor het einde stil gelegd om een laatste recurve-tussenstand bekend te maken omdat deze zo spannend was. Twee schutters bovenaan met evenveel punten gevolgd door een schutter op 2 punten. Maar wie zijn het? Wietse en Jörgen hadden evenveel punten en Dirk volgde op 2 punten. Maar dat wisten zij en de overige schutters natuurlijk niet. En deze drie schoten hun laatste pijl alle drie in de tien. Dus de schrijvers noteerden een gelijke stand en dan tellen de tienen. De schrijvers alles driedubbel checken, en wat bleek: Wietse Aarden Koning recurve 2017 met 1 tien meer dan prins Jörgen. En Dirk dus knap derde. Bij de compounders wist Theo vier punten voor te blijven op Stefan door flink wat tienen te schieten na de pauze.

Beste nieuweling werd Frans Sterken. Bij de jeugd-recurve was Ardan Vergouwen de hoogste en werd Björn Dekkers tweede. Bij de jeugd-compound was het een gelijkopgaande strijd de hele dag tussen Rens Dekkers en Max Sillje. Rens won met 1 puntje verschil.

Een mooie gezellige dag was het voor iedereen geweest en niemand was iets tekort gekomen door het fantastisch keukenpersoneel. Alle uitslagen staan op het overzicht aan de linkerkant van deze pagina.