Een dolblij BCL-M1/Bavaria met (vlnr) Stan van Vijfeijken, Walter van Leuken, Richard Essers, Karin van den Biggelaar en Corine Holweg
Een dolblij BCL-M1/Bavaria met (vlnr) Stan van Vijfeijken, Walter van Leuken, Richard Essers, Karin van den Biggelaar en Corine Holweg

Midweekteam Badminton Club Lieshout onverwachts kampioen

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het eerste midweekteam van Badminton Club Lieshout heeft een écht huzarenstukje uitgehaald. Dit, door een schier onmogelijke opgave te volbrengen en met 6-2 van koploper BC Oirschot-M1 te winnen, waardoor het Lieshoutse team het kampioenschap met één puntje voorsprong voor de neus van de tegenstander heeft weggekaapt. Een volledig onverwachte topprestatie die niemand vooraf eigenlijk voor mogelijk had gehouden.

BCL-M1/Bavaria – BC Oirschot-M1: 6-2
Door de stand in de competitie móest BCL-M1/Bavaria deze allerlaatste wedstrijd van het seizoen met minimaal 6-2 winnen: alléén dan zouden ze de koploper uit Oirschot passeren. Eerder dit seizoen hadden de teams al eens tegen elkaar gespeeld. Toen werd het na een enerverende partij 4-4. In die vorige partij hadden er óók nog eens enkele sterke invallers aan Lieshoutse zijde meegespeeld, waardoor de kans wel heel erg klein leek dat de overwinning nu, op dit cruciale moment, naar de Lieshoutse badmintonners zou gaan.

Dubbelpartijen
In de startende dubbelpartijen was echter meteen al voelbaar dat het Lieshoutse team wellicht tóch voor een klein stuntje zou kunnen zorgen. In de damesdubbelpartij wonnen Corine Holweg en Karin van den Biggelaar immers met 2 keer 21-17 van de sterker geachte dames van BC Oirschot. En, ook de herendubbelpartij werd onverwachts gewonnen. Richard Essers en Stan van Vijfeijken, die samen dit seizoen nog geen enkele dubbelpartij gewonnen hadden, stegen ver boven zichzelf uit en wonnen in twee zeer spannende sets: 21-19 (na een 16-19 achterstand) en 21-18. Door deze beide onverwachte overwinningen leek er plotseling meer mogelijk.

Mixpartijen
Na de dubbelpartijen werden de mixpartijen afgewerkt. Richard Essers en Corine Holweg streden voor wat ze waard waren maar kwamen door enkele cruciale fouten aan het einde net de benodigde punten tekort: 17-21, 19-21. Door dit verlies mocht er nog maar één andere partij verloren worden en nam de druk zowaar nog verder toe. Karin van den Biggelaar en Walter van Leuken kregen het in hun mixpartij dan ook erg moeilijk en moesten uiteindelijk een derde set toe staan. Daarin waren ze echter duidelijk beter en met 21-11 werd het derde wedstrijdpunt binnen gesleept.

Singlepartijen
De afsluitende vier singlepartijen begonnen meteen met een deceptie. Corine Holweg kwam niet in haar spel. In de eerste set al helemaal niet (8-21) en in de tweede set een beetje, wat uiteindelijk onvoldoende bleek (18-21). Door deze verliespartij werd de druk op de resterende partijen zowaar nóg verder vergroot. Er mocht nu geen enkele partij meer verloren worden om het mirakel waar te kunnen maken. Stan van Vijfeijken was daarna als eerste klaar met zijn singlepartij. In zijn eerste singlepartij in jaren won hij van Frans van Seggelen met 21-14 en 21-18. Ook deze overwinning was onverwacht, maar uiteindelijk wel verdiend. Karin van den Biggelaar had het in haar singlepartij vooral in de eerste set moeilijk, maar wist die met 22-20 in de verlenging binnen te halen. De tweede set ging daarna een stuk makkelijker en werd met 21-10 binnen gehaald. Na deze uitslagen lag alle druk op de schouders van Walter van Leuken, die zijn singlepartij móest winnen. En, dat deed hij met verve: met 21-10 en 21-15 won hij van Luc Rutjens waardoor het mirakel voltooid werd. BCL-M1/Bavaria was door een ijzersterke laatste wedstrijd tegen BC Oirschot boven zichzelf uitgestegen en heeft daardoor beslag kunnen leggen op het kampioenschap in de eerste poule van de vierde klasse van de midweekcompetitie. Een prestatie waar vooraf niemand op gerekend had, vandaar dat de euforie na afloop des te groter was.