BCL-M1 in originele samenstelling: dus mét de geblesseerden Richard Essers, Corine Holweg en Stan van Vijfeijken
BCL-M1 in originele samenstelling: dus mét de geblesseerden Richard Essers, Corine Holweg en Stan van Vijfeijken

Midweekteam Badminton Club Lieshout speelt gelijk

Sportnieuws Sport

Lieshout - De topper in de eerste afdeling van de vierde klasse in de midweekcompetitie tussen BC Oirschot en Badminton Club Lieshout is in een gelijkspel geëindigd. Na een spannende wedstrijd bleken de Oirschotse dames sterker te zijn en de Lieshoutse heren. Hoewel BCL-M1/Bavaria zeer dichtbij een overwinning was, lijkt een gelijkspel toch het meest rechtvaardig.

BC Oirschot-M1 - BCL-M1/Bavaria: 4-4
Na een aantal 'vervelende voorvallen' moest het eerste midweekteam van Badminton Club Lieshout de topper in en tegen Oirschot met een zéér gehavend team afwerken. Richard Essers had fors last van een schouderblessure en kon niet meespelen. Corine Holweg moest het trainingsveld inruilen voor een set krukken, nadat zij getroffen werd door zweepslag in haar kuit en kon ook niet meedoen. Stan van Vijfeijken blijft last houden van arm en heupgewrichten en kon door andere verplichtingen ook niet aan de start verschijnen. Door al deze afmeldingen reisde BCL-M1/Bavaria met 'vaste' invaller André Morpey én 'sporadische' invalster Ine Merkelbach naar Oirschot: daar bleken de Oirschotse dames in een zeer goede vorm te steken.

Dubbelpartijen
De Lieshoutse dames moesten de overwinning in hun dubbelpartij, na een erg spannende eerste set, dan ook aan de tegenstander laten (23-21, 21-14). Walter van Leuken en André Morpey deden het beter: zij wonnen hun dubbelpartij overtuigend met 14-21 en 11-21. In de mixpartijen wisten Andre Morpey en Ine Schipperheijn als 'invallers-team' heel goed samen te spelen. Zij wonnen met 12-21 en 14-21. Walter van leuken en Karin van den Biggelaar maakten van hun mixpartij een monsterpartij. Na een makkelijk gewonnen eerste set (10-21) werd de tweede set nipt verloren (21-19), waarna een bloedstollende derde set volgde, die de Lieshoutse badmintonners niet af konden maken. Met 23-21 werd de partij verloren, waardoor de tussenstand weer gelijk was.

Singlepartijen
Ook in de singlepartijen was de uitslag gelijk: de dames hadden het erg zwaar: Ine Merkelbach verloor met duidelijke cijfers van de sterke Tanja Lieshout. Karin van den Biggelaar had het ook zwaar maar wist met 21-11 en 21-17 nog net iets meer tegenpunten te maken. André Morpey speelde als vanouds zijn singlepartij. Met slimme en geraffineerde slagen won hij met 11-21 en 15-21. Walter van Leuken, die bij deze gelegenheid als tweede heer fungeerde won zowaar nog makkelijker: hij won met 10-21 en 12-21. Door het gelijke spel heeft Badminton Club Lieshout verzuimd BC Oirschot op achterstand te zetten, waardoor de competitie dit jaar tot het einde toe spannend zal blijven.