Heideriet/Bruukske wint beker Buurtvoetbal Mariahout

Sportnieuws Sport

Mariahout - Op sportpark de Heibunders van VV-Mariahout heeft van 7 tot en met 10 juni voor de 34ste keer het jaarlijks buurtvoetbaltoernooi plaatsgevonden. Tijdens dit toernooi strijden de verschillende buurtverenigingen om de felbegeerde titel buurtvoetbalkampioen van Mariahout.

De gemixte teams van mannen en vrouwen zorgen dagelijks voor een groot aantal toeschouwers, gezelligheid en onderlinge strijd. Ook wordt er gedacht aan de kleinsten die in verschillende categorieën kunnen penaltyschieten, waarvoor ze zich konden plaatsen voor de grote finale op zaterdag. Tevens was er op donderdag een jeugdtoernooi voor spelers onder de 16 georganiseerd door Yammas. Na de wedstrijd op donderdag was er ook nog een goed geslaagde ludieke dienstenveiling. Op vrijdag was het ladies night, men had voor de 2e keer een minivrouwenmixtoernooi georganiseerd waarbij ongeveer 30 dames de pumps inruilden voor de kicksen.

Met een prima voetbalweertje werden op zaterdag de kruisfinales en de finale gespeeld. Om de eerste plaats werd uiteindelijk gestreden door Rooijseweg/Veghelsedijk (1x winnaar in 1989) en Heideriet/Bruukske (nog nooit winnaar). Beide teams beschikten over goede spelers en waren echt aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won de buurtvereniging Heideriet/Bruukske met 2-0 en was daarmee de langgekoesterde wens vervuld. 1 jaar lang buurtkampioen van Mariahout. De organisatie kijkt terug op een fantastisch toernooi, met veel voetbalplezier, gezelligheid en bovenal sportiviteit.

Hieronder de uitslagen van het buurtvoetbal en de penaltybokaal bij de jeugd.

Uitslagen Buurtvoetbal
1. Heideriet/Bruukske, 2. Rooijseweg/Veghelsedijk, 3. Bernadettebuurt, 4. Kom/Oranjebuurt, 5. Moerasvogels 1, 6. Moerasvogels 2, 7. Kempkens, 8. D'n Hoge Suute

Penaltybokaal
0-6 jaar

1. Thijs de Groot, 2. Anco Smits, 3. Boris Blankwater

7-9 jaar
1. Mees Kuijpers, 2. Niek Vogels, 3. Amy Barten

10-12 jaar
1. Tom Verbakel, 2. Fleur Bekx, 3. Max Boudewijns

13-15 jaar
1. Haike van de Burgt, 2. Joep van Hoof, 3. Jop Vorstenbosch