Emmily Swinkels met haar pony ‘Rochyview Cheryl’
Emmily Swinkels met haar pony ‘Rochyview Cheryl’

Clubkampioenschappen gehouden bij ponyclub De Pioniertjes

Sportnieuws Sport

Lieshout - In Manege d'n Perdenbak te Lieshout werden zondag 21 januari de clubkampioenschappen verreden door de ponyruiters. Om 13.00 uur stonden al vele ruiters met hun pony te trappelen om naar binnen te mogen want dit was de dag dat er onderling gestreden ging worden voor wie zich de beste combinatie van de club mocht noemen.

Als eerste werd er gedressuurd door: let wel 12 combinaties die daar hun beste gangen vertoonden. De eerste drie winnaars met het dressuren waren: 1. Emmily Swinkels, 2. Noah Vesters en nummer 3. Amber van Aarle. Emmily kreeg ook voor het hele jaar de wisselbeker mee naar huis, die zij volgend jaar weer mag gaan verdedigen.

Na het dressuur afgesloten te hebben gingen de 12 combinaties springen waarbij werd gekeken wie het hoogst -zonder de balk eraf te springen- kon komen, dit werd Emma van Rooij met pony 'Bathman'. Toen het springen was afgelopen konden de pony's rustig worden afgezadeld en met een lekker warm deken mochten ze weer terug op de trailers voor vertrek naar huis. Klus geklaard!

Als extra ontspanning voor de ruiters mochten zij allemaal een menproefje rijden. Carla Hellings had haar pony Danny met het wagentje meegebracht en beschikbaar gesteld aan de club. Nadat iedereen hun kennis met de menkunsten had getoond en pony Danny moe maar voldaan weer mocht ophouden, werd deze uitgespannen en kreeg die ook weer de volle aandacht en werd door vele ruiters ingepakt met een warm deken. Met het mennen werd Maud Vesters kampioen.

Na afloop van het middagprogramma gingen alle ruiters met hun pony naar huis om zichzelf wat op te frissen om daarna weer terug te komen voor de barbecue die voor hen was georganiseerd. Deze barbecue werd verzorgd door Pannenkoekhuis Pluk. Om 21.30 uur waren alle ruiters weer moe van het spelen in de bak van de manege en hun buiken weer gevuld van de barbecue. Het was weer een geslaagde dag met veel dank aan kantinebeheerster Jeanne Vermeltfoort, die dit geheel mee verzorgde als een perfecte gastvrouw.