Afbeelding

Tafeltennis op de camping

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Op campings is het een vertrouwd beeld: kinderen en jongeren die het tafeltennisspelletje rond-de-tafel gaan spelen.

Lees deze 5 tips goed door om een echte rond-de-tafel kampioen te worden!

Tip 1: Eerst staan, dan slaan! Zorg dat je op tijd begint met bewegen, zodat je goed staat als je de bal wil terugslaan. Tip 2 : Effect, hoe werkt dat? Wanneer de medespeler bij het slaan met het batje omlaag gaat, wil het balletje bij jou ook naar beneden. Je moet het balletje dan juist 'optillen' en hoger proberen terug te spelen. Tip 3 : Terugspelen of uitplaatsen. Zorg in het begin dat je de ballen rustig terugslaat, niet te hard en op het midden van de tafel. Je kunt dan rustig in het spel komen. Pas later, wanneer er harder gerend moet worden, kun je ballen meer aan de zijkanten plaatsen. Tip 4 : Plaatsen. Wanneer je in de hoek speelt waar je medespeler vandaan komt, is de bal lastiger terug te slaan. Tip 5 : Lachen naar de bal. Tafeltennis is vooral leuk om te spelen: of je nu wint of verliest. Door van het spel te genieten, zijn je spieren meer ontspannen en lukt het beter om het balletje terug te slaan. Veel succes, maar vooral veel plezier !

Deel en win!
Degene die de mooiste foto van rond-de-tafel op de Facebookpagina van TTV Een en Twintig post, kan in september een leuke prijs tegemoet zien: een half jaar lang gratis lidmaatschap van deze vereniging, inclusief 1 dag in de week tafeltennistraining.

Blijf op de hoogte van Tafeltennisvereniging 'Een en Twintig' door hen te liken op Facebook en volg hen op Instagram en Twitter. Of kijk op de website: www.ttveenentwintig.nl.