Logo mooilaarbeek.nl
BCL-M1 Bavaria met (vlnr.) Walter van Leuken, Richard Essers, Corine Holweg, Karin van den Biggelaar en Stan van Vijfeijken  | Fotonummer: 7f356c
BCL-M1 Bavaria met (vlnr.) Walter van Leuken, Richard Essers, Corine Holweg, Karin van den Biggelaar en Stan van Vijfeijken (Foto: )
Sport

Midweekteam Badminton Club Lieshout verliest nipt

  Sportnieuws

Lieshout - De allereerste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 van BCL-M1/Bavaria is in een verliespartij geëindigd. Het eerste midweekteam kon lang meekomen met het eerste midweekteam van Bergeijk, maar verloor de afsluitende twee mixpartijen, waardoor de partij in 5-3, in Bergeijks voordeel, eindigde.

Midweekcompetitie
Badminton Nederland, de officiële Nederlandse Badminton Bond, organiseert meerdere competities. De competities worden gespeeld in de districten waar de bond in is onderverdeeld. De districtscompetitie loopt van september tot begin februari en is in alle regio's gelijk. Naast die districtscompetitie organiseert de regio Noord Brabant ook een midweekcompetitie. Deze competitie wordt gespeeld, zoals de naam al zegt, op door-de-weekse dagen en wel steeds op de speelavond van het thuisspelende team. Deze midweekcompetitie is minder frequent dan de districtscompetitie, maar loopt wél langer door. Meestal beginnen de wedstrijden in die competitie in september en worden in mei de laatste partijen afgewerkt. BCL-M1/Bavaria is het hoogst spelende midweekteam van Badminton Club Lieshout: zij spelen dit seizoen in de derde klasse, afdeling 1. In de vierde klasse speelt het andere midweekteam van Badminton Club Lieshout: BCL-M2/SportPoint Gemert. Zij spelen in die klasse in de 2de afdeling.

BC Bergeijk-M1 – BCL-M1/Bavaria: 3-5
De eerste wedstrijd van het seizoen ontaardde meteen in een verliespartij. Daar zag het overigens in eerste instantie niet naar uit. Richard Essers en Stan van Vijfeijken verloren dan wel de mannen-dubbelpartij, maar daar stond een overwinning van Corine Holweg en Karin van den Biggelaar, in de vrouwen-dubbelpartij, tegenover. Ook in de singlepartijen bleef de wedstrijd in evenwicht. Ook hier waren de Bergeijkse heren beter: John Thews won van Richard Essers en Stan van Vijfeijken verloor duidelijk van Peter van Poppel. In de vrouwen-singles wisten Corine Holweg en Karin van den Biggelaar wél te winnen, waardoor de stand weer gelijk (3-3) bleef. Nadat Richard Essers en Corine Holweg in twee sets de mixpartij verloren hadden, kwam alle druk bij Karin van den Biggelaar en Stan van Vijfeijken te liggen. Zij slaagden er in om een derde, beslissende set af te dwingen (na een 21-15 en 19-21) maar slaagden er niet in die derde set óók binnen te halen. Hierdoor bleven uiteindelijk de vijf punten in Bergeijk en konden drie wedstrijdpuntjes mee naar Lieshout worden genomen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>