Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: f6418d
Foto:
Sport

TV 't Slotje start met gelijkspel

  Sportnieuws

Beek en Donk - De eerste wedstrijd van het seizoen van T.V. 't Slotje stond zaterdag op het programma tegen het tweede team van WITS. De Udense/Osse formatie kwam met een gelijkwaardige opstelling naar Beek en Donk, waardoor op voorhand al veel wedstrijden spannend zouden kunnen worden. En dat werd het.

In de categorie t/m 12 waren de jongens van WITS net iets sterker dan van 't Slotje. Jasper van Cleef, Evan Verkuijlen & Julian Bekx hebben wel geknokt voor elk punt, maar moesten toch de games laten aan de tegenstanders. Bij de meisjes had Meike van Oosterwijk een set nodig om in haar ritme te komen (6-5). De tweede set liep ze over de tegenstander heen (6-1). Senna Willemsen wist met strak spel de eerste set te pakken, maar door te veel fouten ging de tweede set de andere kant op. De dubbels van van Cleef & Bekx en Oosterwijk & Ilse van Melis hadden de eerste set geen kans, maar door een tactische omzetting kregen ze meer kans. Zelfs zodanig dat de meisjes zelfs sensationeel een set wisten te pakken.

T/m 14 jaar won Teun Jongmans vrij gemakkelijk de singel en dubbel samen met Wouter de Jong. Ines Hamelijnck en Swen van Steenbergen leverden een goeie strijd, maar konden het net niet naar zich toe trekken. Swen was zelfs een punt verwijderd van setwinst. Maar Daphne Graat & Nienke van de Rijdt maakten er een echte show van in de tweede set, nadat ze de eerste set met 6-2 simpel wonnen. Nadat er in de tiebreak setpoints over en weer gingen, konden ze met gedurfd spel het laatste punt winnen.

Slotje kon in de categorie t/m 16 veel potten breken. Kim van de Broek en Timo Hocks speelde beide gelijk, terwijl Maaike Jongmans & Daniel Barendse met slim spel en een hele goeie service de tegenstanders dol maakten. De meisjes dubbel was door stabiel spel overtuigend. De combinatie Hock/Barendse verloren de eerste set, maar daarna begon de diesel te lopen en werd de tweede set binnengehaald.

Stedentennisteam 2018/2019 TV 't Slotje
Bij 23 jaar en ouder wisten Myrne van Erp en Tom Booy op de eerste singel beide hun eerste set te winnen na goed spel. Daarna draaide het spel om. Bas de Bont trof een sterkere tegenstander, maar konden net niet voor een sensatie zorgen(5-6/4-6). Laura Hazenberg wist met de juiste vastberadenheid de tegenstandster tot waanzin te drijven(6-4/6-1). De jongensdubbel was het net niet. De meisjesdubbel was de laatste wedstrijd van de dag en na de eerste set nipt verloren te hebben, mondde de tweede set uit in een tiebreak. Helaas viel die de andere kant op.

Daarmee kwam er een gelijkspel (24-24) uit de bus rollen. "Dit seizoen wordt er geprobeerd om de weerstand te matchen, zodat onze spelers tegen tegenstanders uitkomen die net wel, net niet gelijkwaardig zijn om zo op een hoger niveau te komen. Dus deze winter is zeer leerzaam voor alle spelers." aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>