Logo mooilaarbeek.nl
Zwarte Pieten op bezoek bij Badminton Club Lieshout   | Fotonummer: b12042
Zwarte Pieten op bezoek bij Badminton Club Lieshout (Foto: )
Sport

Jeugd Badminton club Lieshout sprokkelt puntjes bij elkaar

  Sportnieuws

Lieshout - De oudere jeugd van Badminton Club Lieshout speelt dit jaar in de leeftijdscategorie tot 17 jaar. In die klasse hebben ze in de uitwedstrijd tegen BC Geldrop weer twee puntjes aan hun totaal toegevoegd. Met wat meer geluk hadden dat zomaar heel wat meer punten kunnen zijn.

BCL-U17 - BC High Speed-U17: 0-8
Ondanks dat de duidelijke uitslag iets anders doet vermoeden was het jeugdteam van Badminton Club Lieshout prima opgewassen tegen het leeftijdsteam uit Waalwijk. Joëlle Timmers en Ainara Vandegard sleepten in hun dubbelpartij een verlenging uit de tweede set: zij verloren deze jammer genoeg met 20-22. Ook in de single partijen deed Joëlle dat nog eens: daar scoorde ze een 20-22 en 19-21 en verloor ze dus met het kleinst mogelijke verschil. Samen met Pepijn Kerkhof deed Ainara Vandegard het nog een stapje beter: zij wonnen in de mixpartij de eerste set (22-20) waarmee direct een derde en beslissende set werd afgedwongen. Helaas konden Pepijn Kerkhof, Joëlle Timmers, Ainara Vandegard, Stijn Brouwers en Imke Wassenberg uiteindelijk geen punt binnenslepen, maar waren ze er met fanatiek spel wel héél dicht bij.

BC Geldrop-U17 - BCL-U17: 6-2
Wat in de thuiswedstrijd tegen High Speed niet lukte, lukte wél in de uitwedstrijd tegen Geldrop; enkele van de dicht-bij-elkaar-liggende partijen konden gewonnen worden. Stijn Brouwers en Imke Wassenberg maakten het, het meest spannend. Zij wonnen met 22-24 en 21-23 van hun Geldropse opponent. In beide sets derhalve een verlenging, die nu wél naar Lieshouts voordeel werd omgezet. Joëlle Timmers deed dat ook in haar singlepartij. Zij won in drie sets van Esmee Schoenmakers en sleepte zo een tweede punt binnen. Ainara Vandegard was daar ook héél dichtbij. In haar singlepartij moest ze na drie lange sets toch haar meerdere erkennen in Femke Jansen: maar, Ainara was erg dicht bij een derde punt. Ook Joëlle Timmers en Imke Wassenberg kwamen in hun dubbelpartij nog dicht bij een derde punt, maar een verlies van de derde set met 21-18 stond dat succes in de weg.

Sinterklaas
Ook dit jaar is de speelavond van Badminton Club Lieshout weer opgeleukt door een gezellig bezoek van twee Pietjes. In deze Sinterklaastijd besteed de vereniging ook hier aandacht aan. De Pietjes hebben zowel de jeugd als de senioren bezocht en samen met hen gesport en... uiteraard was er ook een leuk fotomoment.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>