Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: 41b668
Foto:
Sport

Sparta'25 in de boksschool

  Sportnieuws

Laarbeek - Het is eigenlijk trainingsavond maar dan valt er ineens een pak sneeuw en is het niet mogelijk om te trainen. Wat doe je dan? Nou daar weet trainer Patrick Methorst van Sparta'25 wel iets op. Hij toog met zijn manschappen naar de Otterweg waar Boksschool Riny Heesakkers is gevestigd en waar er al een training stond gepland voor de Jongens onder 19. De selectie sloot hierbij aan en hebben het geweten in een één uur durende training.

Na een stevige warming-up werd de groep opgesplitst in een deel met boksen en een deel circuit training (loopscholing, afzetten landen en dergelijke oefenvormen). Na ongeveer 15/20 minuten wisselden de groepen. Als cooling down was er vervolgens een gezamenlijk deel waarbij verschillende oefenvormen gericht waren op teambuilding en timing zoals o.a. een bank optillen met een groep waarbij de bank boven het hoofd moest worden geheven).

Een keer wat anders, loodzwaar maar leuk. Jaccy van den Enden kon wel genieten en dan vooral van Riny Heesakkers. Jaccy: "Ge komt trainen en nie ouwehoeren en gas erop en kapot gaan; dat waren de eerste woorden van Riny Heesakkers. Prachtig natuurlijk om te zien hoe fanatiek een man van 73 nog is! Over de training zelf kan ik kort zijn: een pittige training waar alles in zat; conditie, behendigheid en aantal bokscombinaties."

Keeper Kamiel Pennings was iets minder enthousiast. Kamiel: "Boksen is niet echt mijn ding, al was het voor een keer prima te doen en het is weer een hele andere vorm van inspanning en conditionele prikkel."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>