Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: 434148
Foto:
Sport

Vaandelteam ATTC'77 verrassend in 1e klasse

  Sportnieuws

Aarle-Rixtel - Maar liefst vier van de acht teams van tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel spelen in de voorjaarscompetitie een klasse hoger dan vorig seizoen. Team 3, 5 en 8 waren kampioen geworden in de 4e, 6e en 7e klasse. Het eerste team was als derde geëindigd in de 2e klasse maar zijn ingedeeld op een vrije plek in de 1e klasse.

In de eerste wedstrijd troffen Bart Boetzkes, William Vlamings en Jean Paul Kanters Budilia 1 in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat. Om en om werden wedstrijden gewonnen. Bart tekende voor twee overwinningen, Jean Paul en William scoorden beiden eenmaal. Door daarnaast samen de dubbel te winnen eindigde de wedstrijd in een knap gelijkspel.

Ook het derde team ging het goed af in hun eerste wedstrijd een klasse hoger. Ze speelden in Veldhoven tegen het vijfde team van de plaatselijke tafeltennisvereniging. Albert Scheepers was in topvorm en scoorde een hattrick. Samen met Karel van der Putten won hij ook de dubbel tegen vader en zoon Ras. Karel won twee enkel partijen en Henk van der Bruggen maakte het 7e punt.

In het vijfde team heeft Koos Martinali een stapje terug gedaan en plaats gemaakt voor de jeugdige Bart Willems. Bart speelde samen met Johan Heurter en Thijs Smulders in Geldrop tegen Unicum 9. In de eerste twee wedstrijden kwamen Johan en Bart net wat tekort in de beslissende vijfde game. Hierna liep Unicum redelijk eenvoudig uit naar een 6-0 voorsprong. Gelukkig wisten Bart en Thijs toen ieder een wedstrijd te winnen. Johan was nog wel dichtbij een overwinning tegen Frans Sanders maar ook die wedstrijd werd in de vijfde game verloren. Met een 8-2 nederlaag keerden de heren huiswaarts.

Het 8e team verging het ook niet zo goed tijdens hun eerste wedstrijd in de hogere klasse tegen Bergeijk 8. Marijn van Krieken bood goed tegenstand tegen de op papier sterkere spelers, maar kon niet winnen. Juul Verbeeten begon wat aarzelend, maar ging steeds beter spelen. Hij won uiteindelijk zijn laatste wedstrijd tegen Kees Cuyten. Dorette van den Elsen speelde sterk en wist twee wedstrijden te winnen zodat een 7-3 nederlaag op het scorebord verscheen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>