Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Prima 2de plaats voor vaandelteam BCL

  Sportnieuws
  | Fotonummer: c37bf9
Foto:

Lieshout - Met een hele dikke overwinning op het tweede herenteam van BC Veerkracht heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels alsnog de sprong gemaakt naar de tweede plaats. In de enige/eerste afdeling van de 'mannen-2-klasse' beëindigden de Lieshoutse heren het competitie-seizoen 2018/2019 nét achter het ijzersterke (volledig-Indiase) team van BC Eindhoven.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels BC Veerkracht-H2: 8-0
Op de allerlaatste wedstrijddag van het competitieseizoen mocht het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout zich eens lekker uitleven op de bezoekers uit Oeffelt. Vanwege afwezigheid van de 'eerste heer' was de wedstrijd voor de bezoekers een ware lijdensweg. In de startende singlepartijen wonnen broers Ruud en Wouter van Vijfeijken met 21-15 en 21-15 van Freddy Maassen en André Wijers. Ook Bert Manders en Jeroen van der Heiden begonnen sterk. Zij wonnen hun dubbelpartij ook in twee sets: 21-17 en 21-12. In de daaropvolgende singlepartijen ging het crescendo. Wouter van Vijfeijken gaf, als eerst-spelende heer, Freddy Maassen geen schijn van kans. Met 21-8 en 21-15 won hij eenvoudig in twee sets. Ook tweede heer Bert Manders deed het goed. Hij won met 21-8 en 21-9 van Mathieu Hooijmaijers. Ruud van Vijfeijken boekte, als derde heer, ook een overwinning. Hij won met 21-13 en 21-8 van Andre Wijers. Als vierde heer won ook Laurence Roijackers met duidelijke cijfers. Hij liet 21-13 en 21-11 noteren. De afsluitende dubbelpartijen gaven geen ander beeld. Ruud van Vijfeijken en Jeroen van der Heiden wonnen met 21-18 en 21-14 van Freddy Maarssen en John Peeters en in de allerlaatste wedstrijd wonnen Laurence Roijackers en Bert Manders ook met duidelijke cijfers van Mathieu Hooijmaijers en Andre Wijers: 21-14, 21-19. Door deze dikke overwinning konden nog eens acht wedstrijdpunten worden bijgeschreven.

Tweede plaats
Door deze duidelijke overwinning is BCL-H1/BouwCenter Swinkels gestegen naar de tweede plaats in de eerste afdeling van de 'mannen-2-klasse'. Het Lieshoutse team eindigt daardoor op 73 punten uit 14 wedstrijden: dat zijn 5 punten minder dan de kampioen uit Eindhoven. Ondanks twee gelijke spelen tegen deze kampioen is het Lieshoutse team uiteindelijk niet dichterbij kunnen komen. Op enige afstand van de Lieshoutse heren volgt het herenteam van BC Oosterhout met 66 wedstrijdpunten op een derde plek. Op één puntje worden zij weer gevolgd door het eerste herenteam van BC Oirschot. Onderaan wordt de rode lantaarn in deze klasse gedragen door het eerste herenteam van BC Goirle, dat in deze competitie 'slechts' 29 punten bij elkaar sprokkelde.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>