Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: bf8601
Sport

Go-People BV beslissend in strijd om tweede plek WAC

  Sportnieuws

Beek en Donk - In de B-klasse stond op één van de laatste speelavonden in dit WAC-seizoen een belangrijk treffen voor Meulensteen/van Lieshout op het programma. Het net iets hoger geklasseerde FC Avondrood was de opponent wat inhield dat de kans daar was om de eerste driepunter van dit seizoen te pakken.

De messen waren geslepen en dat bleek ook wel in de strijd tussen de beide ploegen. De beide goalies hielden hun doel nog lang schoon in een duel wat over en weer kansen kenden. Uiteindelijk brak M. van de Laar namens Meulensteen de ban en werd de 1-0 voorsprong tegen de touwen geschoten. Lang hielden de mannen in blauw en wit stand totdat er in de laatste vijf minuten door Avondrood tweemaal de trekker werd overgehaald. B. van der Kruissen en J. Lamaizi waren de beulen, waardoor Avondrood er alsnog met de zege vandoor ging, de teleurstelling groot bij Meulensteen. Nog één duel, nog één kans op een zege.

BrabantTent sloop door een prima overwinning op Rijwielhandel van de Berg naar de derde plek in de rangschikking. Na een tijdje in een diep dal te hebben gebivakkeerd, noteerden BrabantTent inmiddels de tweede zege op rij en dat tegen de geslepenheid van de Rijwielhandel. Een enerverende potje zaalvoetbal werd bekroond met veel goals en nog veel meer doelrijpe kansen, maar de scherpte van BrabantTent won het van het geduld van de Rijwielhandel. L. Zegers was het meest scherp en trof driemaal doel in de 704 winst voor de Rothosen. Met drie ploegen op een gelijk aantal punten is het op de laatste speelavond spannend wie er de derde plek in handen mag nemen.

De eer stond op het spel tussen Sportcafé den Ekker en Danny Megens Keurslagerij. De kampioen en de runner-up uit de B-klasse waren in het eerste deel aan elkaar gewaagd. Pas in het slot werd het verschil gemaakt. T. Bouw, dit seizoen toch al zo op dreef, was met drie treffers erg productief en lijkt zich zodoende bijna verzekerd van de topscorerstitel in de B-klasse. De Keurslagerij gelukte het niet om de kampioen een nederlaag toe te brengen. Het verschil tussen beide concurrenten liep in de stand zo op naar 8 punten.

Het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de A-klasse is zelfs nog groter dan die in de B-klasse. Maar liefst vijftien punten is de marge tussen de Tapperij en Aben & Slag Advocaten. Laatstgenoemde kwam niet in actie, maar had in Go-People BV een fijne kameraad. Zij wonnen namelijk hun duel tegen 1.FC Geerts, waarmee Geerts haar laatste duel verloor en dus niet meer langszij kan komen op plek 2. Go-People besloot middels deze driepunter een matig seizoen toch nog positief. I. Cherif was met vijf goals de grote man aan de winnende zijde. Go-People versloeg 1.FC Geerts met 3-5. Het ensemble in Gelb und Schwarz kent in de persoon van B. Kluytmans wel een hoge notering in de topscorerslijst. In dit duel voegde hij ook twee treffers aan zijn totaal toe.

Café-Zaal de Tapperij had er in haar laatste duel ook nog zin in. Al een aantal weken zeker van het kampioenschap liet het weinig heel van het reeds gedegradeerde DK Garagebedrijf. Mede dankzij zes doelpunten van captain R. Ros won het met maar liefst 13-2. Daarmee werd nog maar eens bevestigd wie er het sterkste team dit seizoen is in het WAC. DK mag zich gaan opmaken voor de B-klasse, waarin het al vaker uitkwam.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>