Logo mooilaarbeek.nl
BCL-1/BouwCenter Swinkels – BC Zidewinde-1: 6-2   | Fotonummer: 05f789
BCL-1/BouwCenter Swinkels – BC Zidewinde-1: 6-2 (Foto: )
Sport

Vaandelteam Badminton Club Lieshout wint weer

  Sportnieuws

Lieshout - In de mannencompetitie heeft het vaandelteam van Badminton Club Lieshout opnieuw een overwinning behaald. Thuis tegen het eerste mannenteam van BC Zidewinde kon een winnende uitslag van 6-2 genoteerd worden, waardoor het team nog steeds ongeslagen is. Vanwege de herfstvakantie ligt de competitie, afgezien van één inhaalwedstrijd, de komende weken stil.

BCL-1/BouwCenter Swinkels – BC Zidewinde-1: 6-2
In de mannencompetitie van Badminton Nederland speelt het mannenteam van Badminton Club Lieshout in de eerste afdeling van de 'Mannen nylon poule'. Deze poule duidt op het soort gebruikte shuttle in deze poule: in dit geval dus een nylon shuttle in plaats van een veren shuttle. In die eerste afdeling (in totaal zijn er negen afdelingen) heeft het mannenteam, na een eerste goede overwinning op BC Kerkdriel nu ook gewonnen van het mannenteam van BC Zidewinde, uit Sprang-Capelle.

Dubbelpartijen
Twee van de vier dubbelpartijen gingen uiterst gelijk op. Wouter van Vijfeijken en Bert Manders moesten alles uit de kast halen om in de toegevoegde derde set Jurgen van Elderen en Walter van de Lee te verslaan. Ook de dubbelpartij van (weer) Wouter van Vijfeijken met Laurence Roijackers was een spannende, die uiteindelijk eindigde in een 21-19 in Lieshouts voordeel. Derek Dirven en Laurence Roijackers wonnen aanzienlijk makkelijker: 21-14 en 21-11. Ook Jeroen van der Heiden en Bert Manders maakten het niet spannend. Zij wonnen met 21-5 en 21-16.

Singlepartijen
In de singlepartijen ging de wedstrijd pas écht gelijk op. Vierde heer, Derek Dirven won makkelijk met 21-8 en 21-12. Derde heer Laurence Roijackers had het ook niet echt moeilijk. Hij won met 21-17, 21-12. Tweede heer, Wouter van Vijfeijken, speelde tegen zijn geliefde opponent: Walter van de Lee. Wouter liep in die partij helaas steeds nét iets achter, waardoor hij met 17-21 en 20-22 verloor. Ook Bert Manders maakte het, als eerste heer, uiterst spannend. Na een 22-24 in de eerste set verloor hij de tweede set met 20-22.

Ongeslagen
Door deze laatste twee verliespartijen werd de eindstand op 6-2 bepaald neemt BCL-M1/BouwCenter Swinkels een derde plaats in op de rangschikking. BC Oirschot heeft in de huidige stand de leiding met (al) vier gespeelde partijen, die ze overigens allemaal gewonnen hebben. In de volgende (verplaatste) wedstrijd tegen de heren van BC Oosterhout moet het Lieshoutse team weer vol aan de bak, om de ongeslagen status te kunnen handhaven.

PubQuiz
Badminton Club Lieshout combineert de badmintonsport graag met diverse nevenactiviteiten. Zij organiseren, naast de wekelijkse speelavond en deelname aan diverse competities, dan ook regelmatig 'iets anders'. Soms zijn deze voor de hele vereniging (bijv. de Nieuwjaarsborrel) en soms zijn deze enkel voor een bepaalde groep (bijv. de seizoenafsluiting voor de jeugd). Badminton Club Lieshout vindt de nevenactiviteiten van groot belang omdat zij graag méér wil zijn dan alleen een sportvereniging. In dat kader houdt de vereniging op 25 oktober weer een PubQuiz, die overigens alleen voor de senior-leden (15+) toegankelijk is.

In verband met de herfstvakantie wordt op 27 oktober de competitie zowel bij BNL als de HBB weer hervat.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>