Logo mooilaarbeek.nl
Staand vlnr: Marcel Houdijk, Gerard van Steenbergen, Wouter de Jong, Daphne Graat, Meike Lahaye, Nienke van de Rijdt, Inès Hamelijnk, Fenne Spierings en Fedor Heijl. Zittend vlnr: Yorg Peters, Teun Jongmans en Swen van Steenbergen   | Fotonummer: d14935
Staand vlnr: Marcel Houdijk, Gerard van Steenbergen, Wouter de Jong, Daphne Graat, Meike Lahaye, Nienke van de Rijdt, Inès Hamelijnk, Fenne Spierings en Fedor Heijl. Zittend vlnr: Yorg Peters, Teun Jongmans en Swen van Steenbergen (Foto: )
Sport

Jeugdcommissie TV 't Slotje installeert 'WhoZnext' team

  Sportnieuws

Beek en Donk - Tennisvereniging 't Slotje heeft er per 1 december een nieuw team bij. Onder de naam 'WhoZnext team 't Slotje' zijn 9 jeugdleden van de tennisvereniging toegetreden tot een nieuw onderdeel van de jeugdcommissie. Het WhoZnext team is vooral naast de tennisbaan actief om de activiteiten die er voor de jeugdleden van de tennisvereniging georganiseerd worden te ondersteunen en nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van de tennisjeugd.

"Het idee is ontstaan naar aanleiding van contact met de KNLTB om de jeugd meer te betrekken in de organisatorische en ondersteunende taken die bij een tennisvereniging horen." zegt Fedor Heijl, voorzitter jeugdzaken van tennisvereniging 't Slotje. De tennisvereniging in Beek en Donk organiseert jaarlijks vele activiteiten voor de jeugd. Niet alleen op het gebied van tennis (zoals het open jeugdtoernooi, de clubkampioenschappen, het junior|senior toernooi, etc.) maar ook naast de tennisbaan. Zo organiseren we onder andere een uitstapje naar het Libéma Open in Rosmalen, maar ook een heuse quizavond en een spannende speurtocht in spelvorm. Dit werd voorheen voor het merendeel georganiseerd door de volwassen vrijwilligers van de jeugdcommissie van de club". Marcel Houdijk, lid van de jeugdcommissie vult aan: "Tijdens een bijeenkomst van de jeugdcommissie is het idee om de jeugd meer te betrekken bij de club verder besproken en hebben we een aantal jeugdleden gevraagd of zij interesse hadden om deze mooie nieuwe functie in te vullen."

Het WhoZnext team bestaat uit 9 jeugdleden tussen de 14 en 18 jaar die samen met de begeleider van het team, Gerard van Steenbergen, allerlei ondersteuning bieden bij de organisatie en uitvoering van jeugdactiviteiten. Zo hebben we een aantal officiële vergaderingen per jaar en krijgt het WhoZnext team de mogelijkheid om hun plannen en ideeën te bespreken tijdens de vergaderingen van de jeugdcommissie. "We hebben er heel veel zin in," zeggen Daphne Graat en Wouter de Jong als twee van de leden van het WhoZnext team. "We zijn al druk bezig met de organisatie van onze eerste activiteit. We willen voor alle jeugdleden van 't Slotje een geweldige activiteit neerzetten op zaterdag 14 december a.s." Inès Hamelijnck en Fenne Spierings van het WhoZnext team vullen aan: "De jongste jeugd (4 t/m 11 jaar) moet de dader van een heuse diefstal zien op te pakken tijdens het middagprogramma. Na de ontmaskering sluit de oudere jeugd (12 t/m 18 jaar) aan en gaan we gezamenlijk eten. Als de jongste jeugd met een volle buik naar huis gaat, zal 's avonds de oudere jeugd een moordenaar moeten zien te ontmaskeren. Spannend hé."

"Inmiddels is de uitnodiging voor 14 december a.s. de deur uit naar alle jeugdleden. Doordat onze vereniging dit jaar is gestart met een alles-in-één pakket voor het lidmaatschap zijn alle jeugdleden automatisch ingeschreven. Handig hé. Natuurlijk zijn er een aantal leden die niet kunnen, maar we verwachten een hele grote opkomst", aldus Nienke van de Rijdt en Meike Lahaye.

Dan is het nu tijd voor de foto, want Yorg Peters en Teun Jongmans van het WhoZnext team moeten weer snel verder naar de tennistraining. Uitgedost met officiële WhoZnext teamkleding van de KNLTB staat iedereen klaar voor de foto. "Klik, klaar en door…" zegt Swen van Steenbergen en verruilt zijn WhozNext teamkleding weer voor tenniskleding. Samen met zijn trainingsmaatjes gaan ze richting Tennishal D'n Oude Toren om weer een wintertraining af te werken.

Ben je nog geen (jeugd)lid en heb je interesse, stuur een mail naar lidmaatschap@tv-slotje.nl en maak gebruik van de mogelijkheid om een aantal proeftrainingen te doen bij onze trainer.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>