Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f87d3c
foto: archief
Sport

WAC sluit kalenderjaar met bekerronde af

  Sportnieuws

Beek en Donk - Met de vierde en tevens laatste speelronde in de eerste fase van het WAC Bekertoernooi werd bekend welke ploegen na de kerstbreak in actie gaan komen in het toernooi om de Grote Beker en welke teams gaan strijden om de Kleine Beker.

Nadat de teams in poule 1 al in november wisten waar ze aan toe waren, was nu poule 2 aan de beurt. Voor Hurkmans Plaatwerk BV stond er niets meer op het spel in hun treffen met Aben & Slag Advocaten. De A-klasser was al zeker van een plekje in de volgende ronde om de Kleine Beker. Aben & Slag moest winnen om nog kans te maken om deelname om de Grote Beker en deed dat dan ook. Het werd 4-0.
Afhankelijk van de uitslag tussen Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt en Go-People.BV moest Aben & Slag nog even peentjes zweten. Go-People startte sterk en nam een 2-0 voorsprong, welke Sevenmiles.nl vlak voor tijd omzette in een 3-2 voorsprong wat ook de winst betekende. Daarmee zijn Sevenmiles.nl en Aben & Slag door naar de strijd om de Grote Beker.

In poule 3 waren de kaarten voorafgaand aan dit duel al geschud. Twee teams op 6 punten en twee teams op 0 punten maakten dat de wedstrijden om des keizers baard werden afgewerkt.
Voor Sportcafé den Ekker verliep dat uitermate positief. De koploper in de A-klasse versloeg de meermalig kampioen in diezelfde klasse met 4-1. Voor De Tapperij rest daarmee plek twee in de eindstand.
DK Garagebedrijf had het verrassend lastig tegen Meulensteen/ van Lieshout. Meulensteen speelde een prima duel en werkte een achterstand van 3-1 netjes weg. Op 3-3 was het D. van Rossum die namens DK alsnog de winnende binnenschoot.

Tot dusver had één B-klasser zich weten te kwalificeren voor de strijd om de Grote Beker. Daar kwam na deze avond een tweede bij. Het was BrabantTent die zich in dit deelnemersveld mag gaan meten. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is ze dat gelukt. Het ging niet zonder slag of stoot, want Café Thuis bood prima weerstand en had misschien wel recht op minimaal een punt. Het werd 4-3 voor BrabantTent met o.a. twee doelpunten van J. Krol.

1.FC Geerts kende weinig moeite met Danny Megens Keurslagerij. De ongeslagen koploper in deze poule won, mede dankzij een hattrick van B. Kluytmans, met 5-2 van de B-klasser.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>