Afbeelding

Dressuurwedstrijd PC de Pioniertjes

Sportnieuws Sport

Lieshout/Mariahout - Het was een drukke boel in Manege d'n Perdenbak in Lieshout afgelopen zaterdag. Van 9.30 tot 17.45 uur reden 38 verschillende combinaties hun proeven voor de jury.

In de ochtend waren de wedstrijdruiters aan zet. Bij de AB pony's klasse B was Abby Mullan met haar knappe Snowbird de winnaar. Ze won beide proeven met 184 en 188 punten.

In de klasse B voor C-D-E pony's werd de eerste proef gewonnen door Claire Vermaes met Crème de la crème met 203 punten. Het scheelde maar heel weinig met Suze van den Hurk met Brummerhoeve's Noa, die met 202 punten tweede werd. Ook de tweede proef won Claire Vermaes, met 195,5 punten.

In de klasse L1 werd Eline Raaijmakers met Kantjes Kacey tweede met 193,5 punten. De tweede proef won Noah Vesters met Fellow met 197,5 punten.

Aansluitend was er een speciale rubriek "Hors Concours", waar enkele ruiters startten die geen startkaart hebben, maar die het leuk vonden om een keer een wedstrijd te rijden.

Bij deze categorie werd gewonnen door Jip Swinkels met Danny. De jury beloonde hun B-proef met 197,5 punten.

De middag was gereserveerd voor de Bixie proeven. Deze categorie is speciaal voor de jongste ruiters om kennis te maken met de wedstrijdsport. Er reden 10 enthousiaste combinaties mee. Er mocht een begeleider meelopen, maar sommige talentjes reden de proef al helemaal zelf. De jury gaf de ruiters direct complimentjes en tips waarmee ze aan de slag kunnen met hun pony.

Alle ruiters kregen een oorkonde en een goodiebag met een cadeautje en wat lekkers voor de pony.

Het was een enorm gezellige dag. De organisatie bedankt iedereen die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt: Alle ruiters voor hun deelname, hun ouders voor het rijden, groomen, coachen en mestscheppen, Stichting Manege de Raam voor de gastvrijheid, CS Horse & Design voor de leuke kraam met glitterende paardenspullen in de kantine, de jury's voor hun objectieve oordeel, de eigen ruiters en ouders voor alle hulp, en niet te vergeten alle sponsors die deze dag voor hen mogelijk hebben gemaakt.

Afbeelding
!