VIDEO

Het Perfecte Plaatje Laarbeek: jurybeoordeling ronde 2

Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek - De tweede ronde van Het Perfecte Plaatje Laarbeek zit er inmiddels op. De fotowedstrijd ging op 22 april van start met 20 deelnemers. Iedere ronde, bestaande uit telkens twee nieuwe opdrachten, vallen er twee kandidaten af. De 18 overgebleven kandidaten van ronde 1 gingen de afgelopen week aan de slag met ronde 2, bestaande uit de opdrachten ‘Water’ (3) en ‘Sport’ (4).

Dat alles uit de kast wordt getrokken om een zo hoog mogelijk beoordeling te krijgen van de jury, blijkt wel uit de foto’s. De kandidaten bezochten verschillende sporten zoals o.a. handboog, boksen en pole fitness. Bij de opdracht ‘Water’ gingen veel kandidaten heel creatief aan de slag. Beide opdrachten leverden veel mooie plaatjes op. Aan de jury de lastige taak om deze te beoordelen.

“Het beoordelen van een foto doen we aan de hand van meerdere criteria”, vertelt jurylid Joost Duppen. “Deze criteria, vier groepen in totaal, krijgen ieder een punt. Het gemiddelde hiervan is de eindscore van een foto. Dit doen Liesbeth en ik allebei apart van elkaar, zonder te weten wat de ander voor punten geeft. Zo komen we samen tot een eerlijke beoordeling.” Collega jurylid Liesbeth van Boxtel vult aan: “We kijken niet alleen naar hoe mooi een plaatje is, maar letten dus bijvoorbeeld op de techniek, scherpte, creativiteit, sfeer, onderwerp, maar natuurlijk ook de compositie, kadrering, perpectief, de lichtverdeling en belichting die gebruikt zijn.” In de video hierboven bespreken Joost en Liesbeth alle foto’s en vertellen zij wie deze ronde heeft gewonnen en voor welke kandidaten er helaas een einde komt aan Het Perfecte Plaatje Laarbeek.

Winnaar thuisopdracht
Iedere ronde worden de lezers uitgedaagd om deel te nemen aan de thuisopdracht. Voor ronde 2 was de thuisopdracht ‘water’. Tot winnaar is gekozen Carolijn Bouw. Zij ontvangt een cadeaubon t.w.v. €15,00 van De Hout Studio (www.dehoutstudio.nl).

Lees het complete artikel in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 20 mei.