Afbeelding
Foto: Mark Bartej

Gezond Genieten met de Smulboxen van Ton Kanters

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Ton Kanters Gezond Genieten, een begrip in Schijndel en directe omgeving, maar in Laarbeek nog vrij onbekend. Daar willen ze verandering in brengen en dus bedachten ze de Smulbox; een automaat waaruit je eenvoudig verse en gezonde producten kunt halen. De Smulbox staat op de Kapelstraat 49 in Beek en Donk.

Ton Kanters Gezond Genieten is een groente-/verswinkel, maar eigenlijk zijn ze veel meer dan dat. “Je kan het niet voorstellen wat wij allemaal doen, dat moet je echt zien”, zo vertelt Ton, die het bedrijf samen met zijn broer Sander runt. “We hebben iedere dag 12 man in de keuken staan die verse gerechten maken. Zo hebben we versbereide maaltijden, soepen, wraps, salades, smoothies en ga zo maar door. Je kan het zo gek niet bedenken of we maken het.” De kwaliteit van de producten staat daarbij voorop. “Wij vinden het belangrijk dat de maaltijd voedzaam en gezond is. Alles wat in het product zit, maken wij ook echt zelf.”

Ruim 10 jaar geleden opende zij een groentewinkel in Schijndel. Inmiddels hebben ze ook twee vestigingen in Vught en Den Bosch. “Onze vader Toon Kanters begon ooit met een SRV-wagen (een kleine rijdende supermarkt). We wilden echter met de tijd mee en begonnen een groentewinkel.” Inmiddels is er veel gebeurd en zijn ze flink uitgebreid. “We zijn een voorloper geweest op de markt en dat heeft geresulteerd in waar we nu zijn. Zo hebben we ook een bezorgservice, maar die reikt niet tot Laarbeek. Vandaar dat we de Smulboxen bedacht hebben en benieuwd zijn naar wat deze markt kan bieden.”

Smulboxen
Het concept van de Smulboxen is eenvoudig en werkt hetzelfde als een automaat waaruit je een blikje wil kopen. Je kiest een maaltijd uit, betaalt met pin en de maaltijd komt eruit. De maaltijden die in de automaat zitten zijn altijd vers. Iedere ochtend worden deze vers bereid, waarna de automaten tussen 14.00 en 16.00 uur gevuld worden. “We koken met de modernste kooktechnieken, hebben een groot assortiment en alles wat wij maken is 3 tot 5 dagen houdbaar. Wij kiezen zelf onze producten uit die we erin zetten, maar daarin wisselen we ook af zodat mensen niet altijd hetzelfde hoeven te kiezen. Zo hebben we soep, maaltijdsalades, maaltijden, smoothies, wraps, pokebowl, toetjes en ga zo maar door.”

In de Smulbox zitten gerechten voor jong en oud en variëren de prijzen tussen €3,00 en €7,00. “Voor een smoothie of een bakje rauwkost betaal je €3,00 en de maaltijden zitten rond de €6 á €7,00. Het is een standaard maaltijd, dus daarvoor heb je zeker genoeg. Mochten consumenten nog ideeën hebben met wat zij graag in de Smulbox willen zien, dan horen wij dat graag.”

Innovatief
Om consumenten van meer informatie te voorzien, zijn zij momenteel ook bezig om een app te ontwikkelen voor de Smulboxen. “Zo kunnen mensen precies zien wat de actuele voorraad is in de automaat en in de app moeten ook de ingrediënten en allergenen direct te zien zijn van onze producten.”