Afbeelding
Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Victorystaffs & Trimsalon By Fem; Hondenparadijs op de Lekerstraat

Zakelijk

Beek en Donk - Alles wat je voor een hond nodig hebt, vind je op de Lekerstraat 31 in Beek en Donk. Met Victorystaffs zit er een hondenpension en -school, kun je voer kopen en hebben ze een fokkerij. Sinds kort is er met Trimsalon By Fem ook een trimsalon bijgekomen. Sinds november werken de twee samen en dat bevalt perfect. 

“Het plaatje is compleet en we hebben hier een erg mooi concept samen”, zo vertelt Dennis van der Linden van Victorystaffs. Hij doet dit werk nu zo’n 10 jaar. Vroeger was dat kleinschalig naast zijn werk in de bouw, maar door een ongeluk heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij is uit gaan breiden en heeft inmiddels een volwaardig pension met alles erop en eraan. Nóg verder uitbreiden ziet hij niet zitten. “Ik ben van mening dat je de zorg ook moet bieden die nodig is voor de honden en niet alleen moet denken aan de portemonnee. Vandaar dat ik ook niet meer uit wil breiden qua aantal hokken, want dan raak ik het overzicht kwijt.”

Waarin Dennis wel een meerwaarde zag was Trimsalon by Fem van Femke Wilms. “Voor mij bevalt het super goed”, vertelt Femke. “Een aantal mensen zeiden tegen mij dat ik eens met Dennis moest gaan praten en zodoende ben ik dat gaan doen. Hij was direct enthousiast en binnen drie weken was de trimsalon gerealiseerd.” Na enkele maanden samenwerken zijn de twee erg blij met elkaar. “Het werkt gewoon super. We versterken elkaar en dat zien klanten ook. Je hebt hier alles voor een hond bij de hand en dat werkt heel gemakkelijk.”

‘Gevaarlijke honden’
Met Victorystaffs fokt Dennis zelf Staffordshire Bull Terriërs en Vizslas. Vaak is het idee dat er ook alleen dat soort honden in het pension zitten en wordt de link naar ‘gevaarlijke honden’ gemaakt. Niets is echter minder waar, want bij Victorystaffs worden allerlei soorten honden opgevangen én gebeurt alles op een veilige manier. “Er zijn inderdaad intolerante honden welkom in het pension, maar deze zitten in een gehele aparte ruimte. Deze honden komen absoluut niet in de buurt van andere honden die in het pension zitten. Ik wil echt niet hebben dat er hier een ongeluk of iets dergelijks gebeurt. Mensen met een klein(er) hondje hoeven hier dus niet bang voor te zijn.”

Persoonlijke service
“De honden die hier worden gebracht hebben de dag van hun leven”, vervolgt Dennis. “Je ziet ze met elkaar spelen in de ren en zijn lekker aan het ravotten samen. Ook kunnen ze, onder toezicht, zwemmen in de grote zwemvijver die op de locatie aanwezig is.” Tussendoor krijgen klanten af en toe een foto of filmpje van hun hond waarin te zien is dat ze het naar hun zin hebben. “Dat maakt het allemaal een stukje persoonlijker. Ik ken alle honden bij naam, en ze krijgen allemaal een aai over hun bol en een lekkere snack voor het slapen gaan.”

Diezelfde persoonlijke service vindt ook Femke belangrijk bij het trimmen. “Als mensen voor de eerste keer komen stuur ik altijd een vóór en na foto. Mensen vinden dat zo leuk om te zien en dat wordt echt gewaardeerd.” Femke zorgt ervoor dat uw hond altijd netjes geknipt wordt en aan het einde van de behandeling lekker ruikt door wat hondenparfum, die, samen met wat andere gadgets, ook te koop zijn in de trimsalon. Ze neemt alle soorten rassen, groot of klein, aan en trimt op afspraak.

Afbeelding