Afbeelding
Foto: Mark Barten

Brabantse gezelligheid bij Feestcafé De Zwaan

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Leonie en Helmut van Schijndel zijn de nieuwe eigenaren van Feestcafé De Zwaan. Na een aantal jaar waarin het café leegstond hebben de twee nu besloten om weer leven in het pand te blazen. De officiële opening zal op zaterdag 27 januari zijn.

Na dertien jaar in Oostenrijk te hebben gewoond, waar Leonie en Helmut eigenaar waren van ‘Haus Brabant’, keerde het tweetal vorig jaar terug naar Nederland. Ze kochten het pand aan de Herendijk 37a in Beek en Donk en na vele maanden brainstormen met elkaar, vrienden en plaatsgenoten, hebben ze besloten om het feestcafé weer te openen. Dat doen Leonie en Helmut wel op hun eigen manier. “Een feestcafé met Duitse invloed. Duits bier, Duitse wijn en Duitse Schnapps. We gaan het doen zoals we het altijd gedaan hebben. De biertjes zullen voornamelijk in een heerlijk 0,5 liter glas geserveerd worden en de wijntjes gewoon lekker vol.”

Begon te kriebelen
Leonie en Helmut zijn twee bezige bijen. “We zitten hier regelmatig in onze eigen kroeg, want het voelt een beetje als onze woonkamer. We kregen steeds vaker de vraag of mensen hier weer een feestje konden houden en ze zeiden dat we er weer iets mee moesten gaan doen. Daar hebben we toen over nagedacht en besloten om het toch te gaan doen. Nu zaten we op zaterdagavond af en toe ook maar op de bank, wat voor ons een beetje saai voelde. Het begon toen toch te kriebelen.”

Het café zal plaats gaan bieden aan zo’n 100 personen en is tevens geschikt voor feestjes. “Vaste openingstijden hebben we niet. We gaan het doen zoals het dorp het wil. Natuurlijk moet dat allemaal dan wel gaan, maar we willen de inwoners hierin meenemen. Als zij een idee hebben voor bijvoorbeeld een thema-avond of iets leuks willen organiseren dan zijn wij altijd bereid om mee te denken en staan we daarvoor open. We doen het samen.” Ook kunnen mensen het feestcafé afhuren voor een feestje. Dat kan gemakkelijk op www.feestcafedezwaan.nl. Daarop staan alle beschikbare data, dus dat geeft meteen een duidelijk overzicht.

Thema-avonden
Daarnaast willen Leonie en Helmut zelf af en toe ook thema-avonden organiseren. “Denk daarbij aan bijvoorbeeld Duitse avonden, karaoke, tijdens de kermis of nieuwjaar of bijvoorbeeld het Oktoberfest. Daar zijn we nu nog over na aan het denken, maar zo’n avonden zullen we tijdig bekendmaken.”

Het tweetal wil met Feestcafé De Zwaan vooral dingen doen die ze écht leuk vinden. Op zaterdag 27 januari is de officiële opening, waarna een dag later mensen kunnen Frühschoppen (onder het genot van een hapje en bier, wijn en hoempapa-muziek een gezellige ochtend/vroege middag). Ook staat het eerste feestje al op de planning. Tijdens carnaval is Feestcafé De Zwaan geopend van vrijdag 9 t/m dinsdag 13 februari. “We kijken er in ieder geval naar uit om iedereen hier te verwelkomen. Met onze leus ‘Brabantse gezelligheid in Beek en Donk’, zijn we vastbesloten er iets moois van te maken.“