Afbeelding

Thuiszorg op maat in Laarbeek

Zakelijk advertorial

Als u zorgt voor een geliefde, familielid of buur, geeft het u waarschijnlijk veel energie om te weten dat u ze helpt. Toch kan de zorgdruk langzamerhand te groot worden, bijvoorbeeld als uw naaste minder mobiel wordt of last heeft van erger wordende dementie. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat u op tijd hulp inschakelt, zodat de zorglast beter verdeeld kan worden. 

Andere familieleden, buren of vrienden kunnen een deel van de zorg op zich nemen. Mocht u alsnog behoefte hebben aan meer hulp, dan kan de wijk of gemeente vaak hulp bieden. Maar als er echt intensievere zorg nodig is, kan u ook gebruikmaken van particuliere thuiszorg om (een deel van) de zorg over te nemen. 

Een vertrouwde omgeving
Het behouden van een vertrouwde omgeving is voor uw naaste vaak erg belangrijk. Als de zorgvraag hoger wordt, kan het aanvragen van particuliere thuiszorg hierbij helpen. Particuliere thuiszorg kan namelijk bijdragen aan routine en rust, wat erg belangrijk is als uw geliefde bijvoorbeeld dementerend is.

Het kan echter zijn dat thuis blijven wonen geen optie meer is. Als uw dierbare wacht op een plekje in een verzorgingshuis, kan particuliere thuiszorg helpen met het maken van de overstap, bijvoorbeeld door middel van overbruggingszorg. U krijgt dan thuiszorg totdat u een plek krijgt in een zorginstelling. Zo zorgt u voor een zo soepel mogelijke overgang van thuiszorg naar een verzorgingshuis. 

Particuliere thuiszorg kan geheel zelf ingevuld worden. U kunt kiezen uit onder andere nachtzorg, of 5, 12 tot 24-uurszorg. Er staat een vast zorgteam voor u klaar, zodat uw naaste telkens vertrouwde gezichten langs ziet komen. Dat scheelt een hoop verwarring en ongemak. 

Ook fijn: u kunt vaak al binnen een dag na aanvraag bij Zuster Jansen terecht. Bij Zuster Jansen is namelijk geen wachtlijst, waardoor uw zorglast in veel situaties al bijna meteen verlicht kan worden. 

Vergoedingen voor particuliere thuiszorg
Als u een beperkt budget hebt en de kosten van particuliere thuiszorg voor u te hoog zijn, heeft u de mogelijkheid om dit (deels) te vergoeden door middel van het Persoonsgebonden Budget (PGB). Hierdoor wordt de drempel voor het inschakelen van de hulp van Zuster Jansen lager en beter toegankelijk voor mensen die het minder breed hebben.

Aangezien u de particuliere thuiszorg (deels) zelf betaalt, heeft u de mogelijkheid om de zorg compleet in te richten zoals het beste bij u en uw naaste past. U heeft de volledige zeggenschap en alles is bespreekbaar. U en uw dierbare kunnen de zorg en dagelijkse routine dus invullen naar uw eigen persoonlijke voorkeur. Zo kan uw dierbare nog steeds deelnemen aan hun favoriete activiteiten in Laarbeek, bijvoorbeeld door een bezoekje te brengen aan de seniorenvereniging of aan Dansclub Jong en Oud. 

Heeft u behoefte aan meer informatie over particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg in Laarbeek? Dan kunt u contact opnemen met Zuster Jansen door op hun website het contactformulier in te vullen of telefonisch contact op te nemen.