Jongens Bedovo in actie
Jongens Bedovo in actie

Wisselende resultaten Bedovo in competitiedag als vanouds

Sport Sport

Beek en Donk - Zaterdag genoot Bedovo van een volle competitiedag in eigen zaal, met publiek. Vanwege de door corona verlengde winterstop was dat de eerste in maanden. De resultaten waren wisselend, maar boven alles was er weer het plezier van volleybal als vanouds. Dames 1 en Meisjes A verloren kansloos. De jongens boden meer strijd, maar verloren eveneens met 0-4. De andere teams hadden gelukkig meer succes.

Café Thuis/ Bedovo Heren 1
Bij de heren van Bedovo vond een mooi debuut plaats. Het team dat al zo ontzettend veel jaren samen speelt, kreeg zaterdag eindelijk de aanwas waar het naar verlangt. Rens Buter speelde zijn eerste punten bij de heren. Vanuit de jeugdcompetitie was dit best even wennen, maar het ging zeker niet onverdienstelijk. Vooral verdedigend liet Rens zien nu al een prima aanvulling te zijn voor het ervaren, maar slinkende team van Heren 1. Het spel was tegen Hajraa wisselvalliger dan de heren gewend zijn, maar gelukkig bleef de overwinning in eigen huis.

Meisjes C
De meiden van Bedovo uit de C-jeugd gaven zaterdag het goede voorbeeld. Als enige speelden zij uit in Oirschot en ze hadden er zin in. De eerste set werd vlot gewonnen, maar de tweede set begon stroef. Bedovo herpakte zich niet op tijd en moest het punt laten gaan. Gelukkig was daar in de derde set weer de overtuiging. En ook al leek het begin van de vierde set op het spel van de tweede set, deze keer herpakten de meiden zich wel. Ze stelden zo een knappe 1-3 zege zeker.

Bedovo Dames 2
Na de domper van vorige week waarin het tweede damesteam van Bedovo vier sets op rij nipt verloor, was het team erop gebrand deze week niet puntloos te blijven. Dat fanatisme vertaalde zich naar een gretig begin en een vlotte setwinst. In de tweede set keerde echter het tij en voordat de dames het wisten stonden ze 1-2 in sets achter. In de vierde set moest het roer om. En dat gebeurde. Tegenstander Polaris had alleen al geproefd van de overwinning, dus ook zei verslapten niet. In een zinderend spannende eindfase won Bedovo alsnog met 25-23. Een mooi teken van de teamspirit van de dames. Helaas was de pijp daarna leeg en werd het bonussetje alsnog weggegeven. 2-3. Gelukkig was er het kersje op de taart en kon er na afloop gewoon weer een drankje worden gedronken in de kantine.