Onder 12 speler Ryan van den Broek 'faked' zijn tegenstander, waarna hij vrij staat om te scoren.
Onder 12 speler Ryan van den Broek 'faked' zijn tegenstander, waarna hij vrij staat om te scoren.

Basketball Club Lieshout start goed aan hervatting seizoen

Sport Sport

Lieshout - Vanaf begin februari is de basketball competitie weer hervat. In de eerste drie speelronden kwamen de teams van Basketball Club Lieshout sterk uit de startblokken.

Onder 12 stond ongeslagen op plek één van de eerste competitiehelft. Daarom werd het team ingedeeld in een zwaardere poule, maar ook hier voert de jongste selectie van Lieshout de ranglijst aan na twee overtuigende thuiszeges op Bakel en Gennep.

Onder 14-1 werd ook hoger ingedeeld na een overtuigende eerste seizoenshelft. Het team moet nog wennen aan hogere niveau. Het verliest de eerste twee wedstrijden, maar biedt tegenstanders flink weerstand. Onder 14-2 komt flitsend uit de startblokken en voert de ranglijst aan na twee overwinningen. Een motiverende start na een moeizame eerste seizoenshelft waarin één wedstrijd werd gewonnen.

Mannen Onder 16 is na twee overwinningen gedeelde koploper met Akros uit Boxmeer in een competitie waarin de teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Mannen U18 heeft het lastig. Het jonge team heeft het moeilijk tegen de fysieke tegenstanders, maar zet daar onverminderde inzet tegenover. De eerste twee wedstrijden werden verloren. Mannen U20 begon de competitie met een nipte uit-overwinning in Venray. De twee wedstrijden daarna werden verloren.

Vrouwen Onder 18 wordt in de tweede competitiehelft ingedeeld in de klasse Onder 20, waarin ook teams van Onder 22 actief zijn. De Lieshoutse beloftes stonden op de eerste plaats en ook nu in de tweede competitiehelft starten de dames met drie uit drie overwinningen en voert het team de ranglijst aan. 

Dames 1 verloor de eerste wedstrijd in 2022 van concurrent Barons Breda. Een tegenvaller, maar de week daarop herpakken de dames zich door winst op het hoger geklasseerde Attacus uit Veghel. Heren 1 speelde slechts één wedstrijd na de hervatting van de competitie. De Lieshoutenaren beginnen het jaar met een overwinning thuis tegen Venlo Crusaders.

De komende twee weekends spelen de teams van Lieshout uitwedstrijden. Op 19 maart staat er weer een thuisweekend op de agenda.